Τα μυστικά για να αγοράσεις μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα

Τα μυστικά για να αγοράσεις μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα

Όπως και με τα αυτοκίνητα, έτσι και οι μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες, είναι μία αγορά που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη ενασχόληση.

Αν επιλέγεις μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα λόγω κόστους, τότε θα πρέπει να το κάνεις σωστά, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ο προϋπολογισμός θα ξεφύγει και τελικά θα σου κοστίσει σχεδόν όσο μία καινούργια.

Για δες μερικά tips, για να κάνεις τη σωστή επιλογή μίας μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας:

Υπολόγισε σωστά

Μην κοιτάς ποτέ αγγελίες μεγαλύτερες από το budget σου γιατί το πιο πιθανό είναι τελικά να μην ρίξεις την τιμή και να μείνεις ή με τη λαχτάρα ή να πληρώσεις περισσότερα απ’ όσα προγραμμάτιζες. Ακόμη φύλαξε κάποια χρήματα για να πάρεις νέο εξοπλισμό, μαζί με την μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα σου.

Θυμήσου πως όλα είναι φθαρτά

Αγοράζεις μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα, αυτό σημαίνει πως ήδη έχει φθορές και θα χαλάσει πολύ πιο γρήγορα από μία καινούργια. Κάνε σωστό υπολογισμό, δες τις φθορές και εκτίμησε αν τελικά αξίζει να δώσεις το συγκεκριμένο ποσό.

Δες μακριά

Εάν ένας ιδιοκτήτης έχει μπει στη διαδικασία να πουλήσει τη μοτοσυκλέτα του λόγω αυξημένου κόστους συντήρησης, αυτό σημαίνει πως μάλλον δεν κάνει για εσένα εάν ψάχνεις κάτι οικονομικό. Η μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα είναι ακριβώς όπως και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Όταν είναι ασύμφορη την βρίσκεις σε καλή τιμή. Υπολόγισε προσεκτικά τι χρειάζεται και δες αν είσαι διατεθειμένος να τα πληρώνεις όσο όμορφη και αν είναι.

Κάνε έρευνα στα ανταλλακτικά

Επειδή είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένα service μόλις πάρεις την μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα στα χέρια σου, δες τιμές ανταλλακτικών. Αν μάλιστα στην έδωσαν πολύ φτηνά μάλλον κάτι παίζει από πίσω και είναι τεχνικό. Ψάξε το.

Κάνε τεχνικό έλεγχο

Δεν αγοράζουμε ποτέ μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα εάν δεν έχει προηγηθεί τεχνικός έλεγχος από δικό μας μηχανικό.

Δες τα ελαστικά

Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, δεν μπορείς να επωμιστείς μαζί με το κόστος αγοράς και το κόστος αλλαγής τους. Κάνε έλεγχο και δες για τυχόν μπαλώματα και φθορές. Τα ελαστικά είναι το σημαντικότερο πράγματα για την ασφάλεια σου.

Μέτρα χιλιόμετρα αλλά και χρόνια

Τα χρόνια είναι το ίδιο πράγμα μαζί με τα χιλιόμετρα για μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα. Τα πλαστικά της καίγονται από τον χρόνο, οι τσιμούχες και τα καλώδια θέλουν αλλαγή μετά την πρώτη δεκαετία. Αν λοιπόν δεν θες να τα πληρώσεις κοίτα να κάνεις τη σωστή επιλογή.