Απλή ή μικτή ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

Απλή ή μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα σου;

Τελικά τι πρέπει να κάνεις ως επαγγελματίας οδηγός απλή ή ή μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα σου;

Πρόκειται για ένα debate που το συζητούν με αρκετό πάθος σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αν είναι καλύτερη η απλή ή μικτή ασφάλεια για το επαγγελματικό όχημα.

Ας δούμε όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας:

Απλή ασφάλεια αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα

Η απλή, σε σχέση με τη μικτή ασφάλεια για το επαγγελματικό όχημα έχει ως βασικό πλεονέκτημα την χαμηλή τιμή της και την δυνατότητα να την αποκτήσουν όλοι. Μπορεί να διαμορφωθεί από τον ίδιο τον επαγγελματία οδηγό κατάλληλα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του.

Η ευελιξία και η οικονομία που παρέχει στον επαγγελματία οδηγό κάνει την απλή ασφάλεια αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα έναν ιδανικό τρόπο για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα.

Το βασικό μειονέκτημα της απλής ασφάλειας αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα είναι πως καλύπτει μόνο στην περίπτωση ατυχήματος με άλλο όχημα.

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα είναι πως καλύπτει τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τον ίδιο τον οδηγό. Στην περίπτωση ενός επαγγελματία οδηγού που είναι και ιδιοκτήτης του οχήματος, αυτό είναι σωτήριο καθώς ένα νέο όχημα είναι μία επένδυση και πρέπει να καλύπτεται με κάθε δυνατό τρόπο.

Από εκεί και πέρα για να μπορέσει κάποιος να συνάψει μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου για επαγγελματικό όχημα θα πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο με παλαιότητα το πολύ 10 έτη και να είναι σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, το κόστος της είναι λίγο υψηλότερο από αυτό της απλής ασφάλειας αυτοκινήτου για επαγγελματικό όχημα.

Τελικά τι να επιλέξω;

Αυτό είναι καθαρά στο χέρι σου. Εάν θες μία απλή και φτηνή λύση τότε κοιτάς ξεκάθαρα την επιλογή της απλής ασφάλειας αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα σου. Όμως στην περίπτωση που επένδυσες πρόσφατα χρήματα για την αγορά ενός νέου οχήματος, όπως για παράδειγμα ενός ηλεκτροκίνητου ή υβριδικού αυτοκινήτου, θα πρέπει να σκεφτείς όλα τα πιθανά σενάρια και πόσο σε παίρνει να το αφήσεις εκτεθειμένο σε ζημιές που μπορεί να προκληθούν από δικό σου λάθος.

Η απάντηση είναι να μην σκεφτείς καθόλου το ελάχιστο παραπάνω κόστος και να ασφαλίσεις σωστά το νέο σου όχημα καθώς δεν είναι απλά μια επένδυση, αλλά το βασικό εργαλείο της δουλειάς σου και θα πρέπει να το προσέχεις.