Αυτοκίνητα

Γιατί πρέπει να έχει ασφάλεια αυτοκινήτου ένα ακίνητο όχημα;

Ένα ακίνητο όχημα πρέπει να έχει ασφάλεια αυτοκινήτου για την προστασία του ιδιοκτήτη του. Μάθε γιατί τα lockdowns δεν είναι αιτία να μείνεις ακάλυπτος.

Σκέφτεσαι κι εσύ πως η ασφάλεια αυτοκινήτου που πλήρωσες τους τελευταίους μήνες ήταν τελικά «πεταμένα» χρήματα μιας και δεν έκανες τις μετακινήσεις που ήθελες; Εάν ναι, τότε αυτό το κείμενο είναι γραμμένο αποκλειστικά για εσένα καθώς θα σου δείξει το πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου ακόμα και για ένα ακίνητο όχημα!

Υποχρέωση από το νόμο

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία κάθε όχημα που έχει πινακίδες τυπικά κυκλοφορεί. Αυτό σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του πρέπει να έχει ασφάλεια αυτοκινήτου, ακόμα και το οικονομικότερο συμβόλαιο, ώστε να του παρέχει «κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από υλικές ζημιές» και «αστική ευθύνη προς τρίτους για κάλυψη σωματικών βλαβών και θάνατο».

Πλέον διενεργούνται τακτικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι από την Τροχαία και την ΑΑΔΕ, ώστε να εντοπιστούν οι οδηγοί που δεν έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Άρα ο πρώτος λόγος για να έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου είναι για να είσαι νόμιμος και να μην δεχτείς πρόστιμα.

Προστασία της περιουσίας σου

Όπως είδες η ασφάλεια αυτοκινήτου που κάνεις καλύπτει τους «τρίτους», δηλαδή τους άλλους στην περίπτωση που το όχημα σου αποτελέσει αιτία για υλικές ζημιές, τραυματισμούς ή θάνατο ακόμα και όταν είναι παρκαρισμένο.

Όμως η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να διαμορφωθεί με πολλές επιπλέον καλύψεις, όπως η οδική βοήθεια, η θραύση κρυστάλλων, η νομική προστασία κλπ.

Αυτές οι καλύψεις γίνονται για να προστατευτεί η περιουσία σου στην περίπτωση ενός ατυχήματος ή μίας απόπειρας κλοπής. Άρα η ασφάλιση ενός ακίνητου οχήματος γίνεται και για εσένα ανεξάρτητα αν υπάρχει lockdown ή απλά δεν θες να το κινήσεις.

Κερδίζεις πολλά περισσότερα

Πέρα όμως από την ίδια την ασφάλεια αυτοκινήτου, οι κάτοχοι των συμβολαίων πολλών εταιρειών έχουν και κάποια άλλα προνόμια, όπως εκπτώσεις μέσα από τα προγράμματα επιβράβευσης, κάρτες υγείας, εκπτώσεις σε νοσοκομεία, ιατρικές επισκέψεις ή σε συνεργεία για service, μερική ασφάλιση κατοικίας και διάφορα άλλα.

Όπως βλέπεις η ασφάλεια αυτοκινήτου παρέχει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις και συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα σου, όσο αυτή και αν έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Πέρα από την ευθύνη προς τους άλλους και τον νόμο, η ασφάλεια αυτοκινήτου σε επιβραβεύει συνεχόμενα. Άρα τη χρειάζεσαι!