Γιατί πρέπει να επενδύει ο επαγγελματίας οδηγός στα ελαστικά του

Γιατί πρέπει να επενδύει ο επαγγελματίας οδηγός στα ελαστικά του

Τα ελαστικά είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να επενδύει ο επαγγελματίας οδηγός.

Καθώς το όχημα αποτελεί, το χώρο και το μέσο εργασίας ενός επαγγελματία οδηγού, αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει η μέγιστη ασφάλεια σε κάθε μετακίνηση. Αν και η Ελλάδα έχει έναν κουρασμένο στόλο φορτηγών, οι επαγγελματίες οδηγοί των μικρών επαγγελματικών οχημάτων θα πρέπει να είναι και αυτοί εξαιρετικά προσεκτικοί στον εξοπλισμό αλλά και τα ίδια οχήματα τους.

Το Touring Club Suisse διεξήγαγε το ετήσιο τεστ ελαστικών για το 2019 και διαπίστωσε πως αρκετές δημοφιλείς σειρές ελαστικών που απευθύνονται στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, όπως τα βανάκια, είναι αρκετά επικίνδυνα σε συνθήκες φρεναρίσματος σε υγρό οδόστρωμα.

Αυτό συμβαίνει διότι αρκετοί επαγγελματίες οδηγοί, επιλέγουν οικονομικές σειρές ελαστικών, με σκοπό την αντοχή και όχι τις αποδόσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ακριβότερα ελαστικά να είναι λιγότερο εμπορικά και έτσι οι εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη σειρών που έχουν αντοχή και όχι επιδόσεις ως προς την ασφάλεια.

Για τα ελληνικά δεδομένα, ο επαγγελματίας οδηγός θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με την επιλογή των ελαστικών του. Οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι οι ασφαλέστεροι και αποτελούν πολλές φορές κακοτεχνίες. Έτσι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις έντονες βροχοπτώσεις οδηγούν στην ανάγκη επένδυσης σε ανθεκτικά και ποιοτικά ελαστικά από την πλευρά του επαγγελματία οδηγού, ώστε κάθε δρομολόγιο να εκτελείται με ασφάλεια και ελάχιστο ρίσκο.

Αν και αυτό ακούγεται ως ένα φαινομενικά αυξημένο λειτουργικό κόστος για τον επαγγελματία οδηγό, στην πραγματικότητα είναι μία αλήθεια που μπορεί να σώσει πολλά χρήματα.

Εάν υπολογίσει ένας επαγγελματίας οδηγός το ρίσκο ατυχήματος, αλλά και την αύξηση στα ασφάλιστρα, τότε θα δει πως ένα ποιοτικό ελαστικό που μειώνει τους παραπάνω κινδύνους στην πραγματικότητα είναι πολύ οικονομικότερο και δεν προστατεύει μόνο τον ίδιο και την περιουσία του, αλλά και την ίδια του την δουλειά και το κύρος του.

Έτσι η επιλογή ποιοτικών, ανθεκτικών και υψηλών επιδόσεων ελαστικών, αποτελεί ίσως από τις βασικότερες ανάγκες ενός επαγγελματία οδηγού. Ας μην ξεχνάμε πως η σωστή συντήρηση ενός οχήματος, η προσεκτική οδήγηση και μία καλή ασφάλεια μπορούν, να σώσουν αρκετά χρήματα, ανεξαρτήτως αν κάποιος είναι ιδιώτης ή επαγγελματίας οδηγός.

Επενδύστε λοιπόν στην ασφάλεια σας.