Εξετάζεται η ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτων

Ύστερα από την επιτυχημένη εφαρμογή ψηφιακής τεχνολογίας που αξιοποιήθηκε για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης και την ανανέωση των παλαιότερων, τίθεται υπό εξέταση η αξιοποίηση και άλλων τεχνολογικών μέσων ώστε να γίνονται ηλεκτρονικά και οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

Το «πείραμα» με την ηλεκτρονική έκδοση των νέων αδειών και την ανανέωση των παλαιότερων, πέτυχε, με το 90% των οδηγών ( νεότερων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιακά) να δηλώνουν πως θα ήταν θετικά διακείμενοι και σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια διαδικασία υιοθετούνταν νέα τεχνολογικά μέσα για την διεκπεραίωσή τους.

Με αφορμή αυτήν την θετική αντιμετώπιση, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, εξετάζει το ενδεχόμενο όχι μόνο της ηλεκτρονικής μεταβίβασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αλλά και την ηλεκτρονική έκδοση πινακίδων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων, γεγονός που πρόκειται να ευνοήσει και τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε προ των πυλών για μία νέα εποχή, όπου τα τεχνολογικά μέσα θα παίζουν τον κεντρικό ρόλο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ιδιαίτερα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν αυτές απλοποιούνται με την συμβολή της τεχνολογίας, οι πολίτες φαίνεται να ενστερνίζονται την υιοθέτηση νέων μέσων που θα τους απαλλάξουν από χρονοβόρα διαδικαστικά.