Θετικό πρόσημο στην παραγωγή νέων συμβολαίων με την άρση του lockdown

Της Έρης Τσάκωνα

Πρόδηλη μεταβλητότητα χαρακτηρίζει  τους τελευταίους δύο μήνες τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, μετά και την υπολογισίμη απώλεια ασφαλιστικών συμβολαίων το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, λόγω της επιλογής ορισμένων ιδιοκτητών να αφήσουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους για το χρονικό διάστημα που βρισκόταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα και οι μετακινήσεις ήταν ελάχιστες.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα εμφανίζει και πάλι μεταβολή – αυτή τη φορά με θετικό πρόσημο – το τελευταίο 10 ήμερο του Απριλίου, όταν άρχισε να διαφαίνεται η άρση περιορισμού των μετακινήσεων. Όπως είχε γράψει το asfaleiaautokinitou.gr, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων από τις 29/2/2020 έως και τις 21/4/2020 είχε μειωθεί κατά 104.000.

Αν και σαφώς δεν μπορεί να γίνει λόγος για ισοσκελισμό, είναι αξιοσημείωτη η απότομη αύξηση των ιδιοκτητών που έσπευσαν να ασφαλίσουν και πάλι τα οχήματά τους από τις 21/4 έως και τις 30/4. Συνολικά, 14.664 οχήματα εντάχθηκαν στη λίστα των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τα νέα ενημερωμένα στοιχεία που έδωσε πάλι στη δημοσιότητα στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία, είναι αδιαμφισβήτη η ύφεση που διανύει η παραγωγή νέων ασφαλιστικών συμβολαίων αν και καλλιεργούνται προσδοκίες ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, θα καταγραφεί αύξηση τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Ενήμεροι για την «μεγάλη» εικόνα θα είμαστε στο τέλος του 2020, όταν και θα υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία τόσο για τις απώλειες όσο και για τα νέα συμβόλαια που παρήχθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή φερεγγυότητα και κεφαλαιακή επάρκεια για τις ασφαλιστικές