Πώς-καταστρέφεις-μόνος-σου-το-χρώμα-του-αυτοκινήτου

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να καταστρέψεις μόνος σου το χρώμα του αυτοκινήτου

Το χρώμα του αυτοκινήτου τις περισσότερες φορές φθείρεται από λάθος του οδηγού. Ποιες είναι οι συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγονται για ένα λαμπερό όχημα;

Πιθανότατα έχεις κάνει κάτι από τα παρακάτω και το μετάνιωσες μίας και είδες το αποτέλεσμα. Από μόνιμη θολάδα, έως ολόκληρη επιφάνεια που της λείπει το χρώμα. Όπως καταλαβαίνεις δεν είσαι ο μόνος που κατέστρεψε το χρώμα του αυτοκινήτου του σε μία στιγμή.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις τις οποίες θα πρέπει να σκεφτείς ξανά;

Πλύσιμο με καυτό ή παγωμένο νερό

Ακόμη και ένα γρήγορο ξέπλυμα, με καυτό νερό τον χειμώνα ή παγωμένο το καλοκαίρι, μπορεί να είναι η αιτία για να πας στο φανοποιείο και να πληρώσεις πολλά χρήματα. Ο λόγος είναι η απότομη διαστολή ή συστολή της λαμαρίνας και τα σπασίματα που δημιουργούνται. Το νερό θα πρέπει πάντα να είναι χλιαρό.

Σκληρά καθαριστικά

Τα πολύ δυνατά και σκληρά καθαριστικά, όπως αυτά της τουαλέτας, μπορούν να διαλύσουν το σμάλτο και το χρώμα του οχήματός σου. Αν θες κάτι οικονομικότερο από ένα σαμπουάν αυτοκινήτου, τότε χρησιμοποίησε απορρυπαντικό για τα πιάτα ή ξύδι.

Σκληρό τρίψιμο

Πάντα στο αυτοκίνητο χρησιμοποιούμε πανάκι από μικροΐνες και ποτέ δεν βάζουμε δύναμη, ακόμη και αν ένας λεκές επιμένει. Οι περισσότεροι θεωρούν πως όσο πιο σκληρά τρίβουν, τόσο πιο λαμπερό θα γίνει το χρώμα, μέχρι να διαπιστώσουν τις πρώτες γρατζουνιές.

Παρκάρισμα σε γωνία

Ποτέ μην παρκάρεις σε γωνία γιατί «θα στο φάνε». Ναι όπως φαντάζεσαι δεν είναι όλοι τόσο προσεκτικοί οδηγοί, οπότε κάποιος που θα περνά γρήγορα, θα έχει πολύ μεγάλο όχημα ή απλά δεν ενδιαφέρεται θα σου αφήσει αναμνηστικά γρατζούνισμα και βαθούλωμα.

Διάσχιση πολύ στενού δρόμου

Μερικά στενάκια είναι αδύνατο να τα διασχίσεις γιατί κάποιοι έχουν παρκάρει αρκετά έξω. Αν γνωρίζεις τέτοιους δρόμους, απλά απέφυγε τους, εναλλακτικά ετοιμάσου να δυσκολευτείς πολύ.

Παρκάρισμα σε δρόμο με κολωνάκια

Πολλοί παρκάρουν τέλεια και μόλις ανοίγουν την πόρτα τους, δημιουργούν ένα πραγματικά άδικο χτύπημα. Καλό είναι να αναζητάς θέσεις στις οποίες έχεις εσύ ή οι συνοδηγοί ελεύθεροι πρόσβαση.

Ανοιχτοί καθρέπτες

Τέλος ποτέ μην αφήνεις ανοιχτούς τους καθρέπτες σου. Κάποιος που περνάει μπορεί από το να σου αφήσει λίγο χρώμα, μέχρι να τους πάρει παραμάζωμα.