Έρχεται το κοινό e-pass για όλους τους αυτοκινητοδρόμους

Ενιαίος ηλεκτρονικός πομποδέκτης (e-pass) καθιερώνεται τον προσεχή Νοέμβρη στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, στo πλαίσιo της ψηφιακής ενοποίησης που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε πως στο προσεχές διάστημα πρόκειται να καθιερωθεί ο ενιαίος ηλεκτρονικός πομποδέκτης ( e-pass ), στα διόδια όλων των οδικών αξόνων της χώρας.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Καραγιάννης εκτιμά πως μέχρι και τον Νοέμβρη θα έχει επιλυθεί ένα από τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την λειτουργικότητα των διοδίων. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, πρόκειται να διεκπεραιώσει με αυτόν τον τρόπο ένα θέμα το οποίο μας υποδεικνύει ανελλιπώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, διαβεβαίωσε πως οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα επιπλέον κόστος. Εν αντιθέσει, στα άμεσα σχέδια του Γενικού Γραμματέα είναι να σχεδιαστούν ευέλικτα πακέτα προσφοράς για όσους επιλέξουν να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας.


Τα οφέλη της καθιέρωσης ενός ηλεκτρονικού πομποδέκτη για όλα τα οδικά δίκτυα της επικράτειας, είναι πολλαπλά, καθώς όχι μόνο αποσκοπεί στην εξοικονόμηση χρημάτων των πολιτών αλλά και στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου στις διελεύσεις τους.