Αγορά αυτοκινήτου με δάνειο

Αγορά αυτοκινήτου με δάνειο: Tips για να την κάνεις σωστά και οικονομικά!

Η αγορά νέου αυτοκινήτου με δάνειο, είναι ο εύκολος τρόπος απόκτησής του. Διάβασε τα tips που θα σου εξασφαλίσουν χαμηλές δόσεις και γρήγορη αποπληρωμή!

Το ερώτημα μεταχειρισμένο ή νέο αυτοκίνητο ή με δόσεις παίζει πολύ συχνά στο μυαλό ενός οδηγού. Σίγουρα το μεταχειρισμένο είναι μία καλή επιλογή για έναν αρχάριο οδηγό, όμως όταν κάποιος νιώσει έμπειρος, θέλει ένα καλύτερο όχημα που σίγουρα δεν θα χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο service.

Η αγορά νέου αυτοκινήτου με δάνειο είναι η λύση για τους οδηγούς που θέλουν το «κάτι παραπάνω» και να επενδύσουν στο μέλλον, χωρίς όμως να κατέχουν ολόκληρο το κεφάλαιο. Δες 5 tips για να κάνεις την σωστή αγορά με ένα ευέλικτο δάνειο που δεν θα σε παιδέψει στην αποπληρωμή του!

Δάνειο από την αντιπροσωπία

Ο υποψήφιος αγοραστής έχει δύο επιλογές είτε να πάρει δάνειο απευθείας από την αντιπροσωπία που το παρέχει μέσα από ένα δίκτυο συνεργαζόμενων τραπεζών αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, είτε να ζητήσει αυτόνομα ένα καταναλωτικό δάνειο. Η πρώτη επιλογή προσφέρει χαμηλότερο επιτόκιο και άρα ευκολότερη αποπληρωμή.

Το ιδανικό οικονομικό profile

Για να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση από μία τράπεζα θα πρέπει να παρουσιάσεις κάποια στοιχεία που θα αποδεικνύουν την ικανότητα αποπληρωμής του. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως θα πρέπει να έχεις σταθερή εργασία για ένα διάστημα, να μην έχεις προβεί σε ρύθμιση άλλου δανείου και το ετήσιο ύψος των δόσεων να μην ξεπερνά το 30-40% του δηλωθέντος εισοδήματος.

Κάνε προγραμματισμό

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τους όρους και τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου σου, για να είσαι καλυμμένος και να κάνεις σωστά τον οικονομικό προγραμματισμό σου. Μπορεί η τράπεζα να στο εγκρίνει, όμως η τρόπος ζωής σου ή κάποιες άλλες υποχρεώσεις να μην σου επιτρέπουν να ανταπεξέλθεις και έτσι να καθυστερείς τις δόσεις και να έχεις πρόσθετους τόκους. Άρα καλή εκτίμηση και προγραμματισμό βάσει των όρων!

Απέφυγε τον φόρο πολυτελείας

Θα πρέπει να θυμάσαι πως, πριν την χρηματοδότηση υπάρχουν κάποια πάγια έξοδα. Αυτά είναι τα έξοδα φακέλου, τα τέλη κυκλοφορίας, έξοδα πινακίδων και προετοιμασίας. Το πακέτο όλων αυτών ανέρχεται κοντά στα 500€. Εάν τώρα επιλέξεις ένα όχημα άνω των 2.000 κ.εκ., τότε ετοιμάσου να πληρώσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Το αντέχει η τσέπη σου;

Φτιάξε το ιδανικό πρόγραμμα

Όπως βλέπεις το μυστικό της αγοράς νέου αυτοκινήτου με δάνειο είναι ο σωστός προγραμματισμός. Η τράπεζα προσφέρει διάφορες επιλογές χρηματοδότησης και κάποιες από αυτές είναι άτοκες, όμως βασίζονται στην ταχύτατη αποπληρωμή. Εάν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα πρόσθεσε μήνες για να πληρώσεις λιγότερα και ν’ αποφύγεις την μελλοντική ρύθμιση του δανείου σου!