Αναιμική η αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων εν μέσω κορωνοϊού

Της Έρης Τσάκωνα

Ενθαρρυντικά είναι μέχρι στιγμής τα δεδομένα για τον ασφαλιστικό κλάδο αναφορικά με το ποσοστό απωλειών από τις ανανεώσεις των συμβολαίων ασφάλισης οχημάτων. Όπως προκύπτει από στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο περιορισμός στο σπίτι λόγω κορωνοϊού και οι ελάχιστες μετακινήσεις με το Ι.Χ. έχουν οδηγήσει σε αναιμική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων.

Από την ημερομηνία έναρξης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έως και τις 7 Απριλίου, η μείωση στον στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων ανήλθε μόλις στο 1,2%, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ζορμπά, CEO της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και επικεφαλής της Επιτροπής για τον Κλάδο Αυτοκινήτου στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων ανέρχεται σε 6.163.034 ενώ τονίζει πως η μικρή πτώση αφορά ΙΧ και δίκυκλα.

«Το σύνολο των ασφαλιστών προσφέρει το καλύτερο εαυτό του για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και οι Ασφαλιστικές Εταιρείες που λειτουργούν κατά κύριο λόγο με απομακρυσμένη εργασία. Συνεχίζουμε να ασφαλιζόμαστε στον ασφαλιστή μας. Ακόμα και στην μικρή κυκλοφορία έχουμε ατυχήματα. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν αρέσκεται στην ευκαιριακή τιμολόγηση. Στηρίζουμε τους ασφαλιστές και ασφαλιζόμαστε στις Εταιρείες που μας εξυπηρετούν καλυτέρα, μας δίδουν την αποζημίωση όταν χρειαστεί γρήγορα και χωρίς περικοπές, έχουν πιστότητα και διαχρονικότητα στη συμπεριφορά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο κ. Ζορμπάς.

Ελκυστικές οι ανανεώσεις

Εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών λόγω του κορωνοϊού, οι οδηγοί δεν έχουν εγκαταλείψει την ασφαλιστική τους συνείδηση και εξακολουθούν να ανανεώνουν τα συμβόλαια ασφάλισης των οχημάτων τους. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει και η στρατηγική που ακολουθεί κάθε ασφαλιστική, για να διατηρήσει τους υπάρχοντες πελάτες, είτε να προσελκύσει νέους.
Για την ώρα, έχουμε δει τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν μειώσεις στα ασφάλιστρα ή λίγους μήνες δωρεάν στα ετήσια συμβόλαια. Αντίστοιχα, υπάρχουν σημαντικές προσφορές για μειωμένα ασφάλιστρα στη σύναψη νέων ασφαλιστικών συμβολαίων.

Ωστόσο, σημαντικό ζητούμενο για τον ασφαλιστικό κλάδο είναι να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο απωλειών οι ανανεώσεις των συμβολαίων, τάση η οποία θα καθοριστεί αποκλειστικά από την χρονική περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας.