asfalismena_oximata

Αυξήθηκε ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων στην Ελλάδα

Της Έρης Τσάκωνα

 

Ανοδική πορεία κατέγραψε ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων όλων των τύπων παρά την σημαντική αύξηση των ανασφάλιστων κατά τους πρώτους μήνες του 2020 και ιδιαίτερα την περίοδο του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30/6/2020 τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα ήταν αυξημένα κατά 21.298 οχήματα σε σχέση με το σύνολο στο τέλος του 2019.
Τον πίνακα που αποτυπώνει την πορεία του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020 έδωσε στη δημοσιότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου πληροφοριών τα ασφαλισμένα οχήματα στη χώρα μας όχι μόνο επανήλθαν αλλά με 30/6 αυξήθηκαν κατά 21.298 οχήματα.Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα ονομαστικά ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 0,9%. Η παραγωγή όμως στο κλάδο αυτοκινήτων σημειώνει μείωση στο πρώτο εξάμηνο 7,5-10%.Ο σκληρός ανταγωνισμός συνεχίζεται ακόμα και με όχι καλά αποτελέσματα στις επενδύσεις στη χρονιά που διανύουμε;;»

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον παρακάτω πίνακα που δημοσίευσε ο κ. Ζορμπάς.