Ο ασφαλιστικός κλάδος αρωγός στην εθνική προσπάθεια κατά του COVID-19

Της Έρης Τσάκωνα

 

Με μία σειρά πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς το ΕΣΥ και συναφείς φορείς ή υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον παροχές ή αναθεωρημένη τιμολογιακή πολιτική προς το πελατειακό κοινό, ο ασφαλιστικός κλάδος υποστηρίζει την συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 και την οικονομική διευκόλυνση των πληττόμενων πολιτών.

 

Interamerican

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο εθνικό σύστημα υγείας πραγματοποίησε η Interamerican. Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο Υγείας δύο δωρεές της εταιρείας για την κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, με είδη που είναι άμεσα παραδοτέα, και συγκεκριμένα επτά κλίνες ειδικά για μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.
Επίσης, η Interamerican ενίσχυσε με 10 επιπλέον οχήματα την Autohellas-Hertz, παρέχοντας παράλληλα πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, όλων των οχημάτων που έχουν διατεθεί. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών της Autohellas-Hertz να βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό των Δήμων και Κοινοτήτων, σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τους πολίτες όλης της χώρας, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Συγκεκριμένα: Προσφέρει 150 Αυτοκίνητα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ΚΕΔΕ και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπιστούν καθημερινά προβλήματα ευαίσθητων ομάδων πολιτών, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Δήμων και η κάλυψη των αυξημένων αναγκών μετακίνησης των κοινωνικών υπηρεσιών τους, για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Anytime

Αντίστοιχα, η θυγατρική του ομίλου Interamerican προσφέρει 15% επιπλέον έκπτωση σε όλα τα νέα συμβόλαια αυτοκινήτου.

Εθνική Ασφαλιστική

Τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της «επίθεσης» που δέχεται η χώρα μας από τον κορωνοϊό, ενισχύει η Εθνική Ασφαλιστική. Η εταιρία προχωρά σε προμήθεια 100.000 χειρουργικών μασκών και 10 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών μονάδων ΜΕΘ, τα οποία θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για να χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19.
Παράλληλα, η εταιρεία δίνει απαλλαγή του πλαφόν ή της όποιας άλλης συμμετοχής των πολιτών που επιβεβαιωμένα νόσησαν και θεραπεύτηκαν από τον ιό COVID 19 σε διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου Affidea.

Eurolife ERB

Ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, η εταιρεία προσφέρει τρεις μήνες δωρεάν στα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για ένα έτος συνεχούς ασφάλισης.

Ευρωπαϊκή Πίστη

Σε δωρεά 10 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη. Η Εταιρία, αναφέρει ότι «συμβάλλει ενεργά στις αυξημένες ανάγκες των Νοσοκομείων της χώρας μας, στηρίζοντας έμπρακτα το Υπουργείο Υγείας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Hellas Direct

Μετά την προσφορά #MENOUMESPITI με την οποία κάνει δώρο 1 μήνα στην ασφάλεια αυτοκινήτου σε όλους τους οδηγούς, η Hellas Direct ανακοίνωσε ότι προσφέρει δώρο Οδική Βοήθεια για ένα μήνα σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στην καθαριότητα και σε σουπερμάρκετ, φαρμακοποιούς, διανομείς και πυροσβέστες.

Groupama Ασφαλιστική

Η Groupama Ασφαλιστική, με γνώμoνα την ασφάλεια και την οικονομική διευκόλυνση των πελατών της σε αυτή την πρωτόγνωρη παγκόσμια και εγχώρια συγκυρία, προσφέρει από 30/03/2020 νέα μειωμένα τιμολόγια στα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου. Η νέα τιμολογιακή πολιτική προβλέπει έκπτωση 5% επί των καθαρών ασφαλίστρων Αστικής Ευθύνης στους πελάτες συμβολαίων με ετήσια αποπληρωμή από όλη την Ελλάδα, εκτός της Κρήτης όπου ήδη εφαρμόζεται σχετική έκπτωση.

NN Hellas

Η NN Hellas με γνώμονα τις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας για τη θωράκιση της χώρας έναντι της πανδημίας, προχώρησε σε ακύρωση των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και διαθέτει το ανάλογο χρηματικό ποσό για την άμεση στήριξη της χώρας.