Αυτοκίνητο στη παραλία

Πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο αυτοκινήτου μετά την παραλία;

Το πλύσιμο αυτοκινήτου μετά την παραλία διαφέρει λίγο, από αυτό που κάνεις όλη την υπόλοιπη χρονιά. Τι χρειάζεται να προσέξεις και τι μηχανήματα χρειάζεσαι;

Όμορφη η παραλία, αλλά όταν έχει άμμο γίνεται εφιάλτης για τον κάθε οδηγό που πρέπει μετά να μπει στο αυτοκίνητο.

Όσα μπουκαλάκια νερού και αν ρίξεις στα πόδια στα παπούτσια, όσες πετσέτες και να βάλεις στα καθίσματα, το αυτοκίνητο θα βρωμίσει και θα χρειάζεται σύντομα καθάρισμα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν έφτασε η στιγμή να δεις πως θα κάνεις ένα καλό και βαθύ πλύσιμο αυτοκινήτου μετά την παραλία μέσα – έξω!

Λάστιχο

Πριν πιάσεις τον κουβά με το σφουγγάρι, θα ήταν σοφό να ρίξεις νερό με λάστιχο υπό φυσιολογική πίεση όμως, για να το ξεπλύνεις. Ο λόγος είναι πως δεν θες να ξεκινήσεις το τρίψιμο και οι κόκκοι της άμμου να γδάρουν το σμάλτο του χρώματος σου. Εάν δεν έχεις λάστιχο ρίξε λίγο νερό με τον κουβά.

Σαπούνισμα

Κάνε το σωστό σαπούνισμα με κουβά, απορρυπαντικό και σφουγγάρι και δες το να λάμπει! Ομοιόμορφες κινήσεις και μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά τα τζάμια και τους υαλοκαθαριστήρες!

Κάτω μέρος

Έφτασε τώρα η στιγμή να τελειώσεις με το εξωτερικό για να προχωρήσεις στο εσωτερικό που έχει παραπάνω δουλίτσα. Το θαλασσινό αλάτι διαβρώνει τα μεταλλικά μέρη, οπότε θα πρέπει να το διώξεις άμεσα. Ρίξε νερό με λάστιχο και προσπάθησε να το σαπουνίσεις όσο μπορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δώσε στην εξάτμιση του κινητήρα και το λεγόμενο «χταπόδι» για να μην σκουριάσουν.

Ηλεκτρική σκούπα

Ναι πολύ καλά διάβασες πάρε την ηλεκτρική σκούπα, όχι σκουπάκι και ξεκίνα. Η απορροφητική της δύναμη θα τραβήξει κάθε κόκκο άμμου από πατάκια, καθίσματα και πλαστικά καμπίνας. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις εσοχές.

Καθίσματα

Εάν τα καθίσματα σου είναι υφασμάτινα μπορείς να κάνεις απαλά με ελάχιστο νερό και σαπούνι ένα πλύσιμο για να φύγει το αλάτι. Εάν έχεις δέρμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά καθαριστικά και φυσικά τα προϊόντα φροντίδας και ενυδάτωσης δέρματος. Το αλάτι είναι ο χειρότερος εχθρός και δεν θα πρέπει να μείνει για καιρό πάνω στο δέρμα γιατί θα το αφυδατώσει, θα το ξεθωριάσει και θα δημιουργήσει σταδιακά ρωγμές.