Εθνική ασφαλιστική

Σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής

Της Έρης Τσάκωνα

Ανακοίνωση για την πορεία του διαγωνισμού εξαγοράς του 80% της θυγατρικής της, Εθνικής Ασφαλιστικής εξέδωσε η ΕΤΕ, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα αναφέρεται στην φημολογία των προηγούμενων ημερών που αφορούν τη φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών και τονίζει ότι «η διαδικασία διάθεσης πλειοψηφικής μετοχικής συμμετοχής της ΕΤΕ στη θυγατρική της ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη» και εξηγεί ότι «θα προβαίνει σε περαιτέρω ανακοινώσεις επί του θέματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Όπως γράψαμε και στο asfaleiaautokinitou.gr, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί την περασμένη εβδομάδα και είχε εμφανιστεί μόνο ένας από τρεις «μνηστήρες» της Εθνικής Ασφαλιστικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, μόνο η CVC Capital Partner κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, σαφώς βελτιωμένη από την αρχική πρόταση των 510 εκατ. ευρώ, ωστόσο και πάλι αυτό το τίμημα δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στον στόχο που έχει ορίσει η Εθνική Τράπεζα.

Αν και είχε φημολογηθεί ζωηρό ενδιαφέρον και από τον κινεζικό όμιλο Fosun, ο οποίος θεωρείται θεσμικός επενδυτής και έχει αποκτήσει τη Fidelidade-Companhia de Seguros τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας, εν τέλει οι πληροφορίες ανάφεραν ότι δεν κατάθεσε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ αντίστοιχα και ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Varde Partners, δεν εμφανίστηκε στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με έναν διεκδικητή η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής