Τι ακριβώς θέλει ένας σημερινός 30αρης από το αυτοκίνητό του;

Τι ακριβώς θέλει ένας σημερινός 30αρης από το αυτοκίνητό του;

Πώς φαντάζονται άραγε οι σημερινοί 30αρηδες, η γενιά των millennials, το ιδανικό αυτοκίνητο; Αυτή την ερώτηση απαντά μία έρευνα της SEAT που έγινε αποκλειστικά για το καταναλωτικό κοινό των 30αρηδων που εκτιμάται πως αποτελεί το 12% των αγοραστών σε όλη την Ευρώπη.

Το πρώτο κριτήριο στην επιλογή ενός οχήματος για τις ηλικίες από 25 έως 37 ετών αποτελεί ο σχεδιασμός, καθώς το 40% των ερωτώμενων απάντησε πως αυτό αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής ενός οχήματος. Οι εξωτερικές γραμμές και οι λεπτομέρειες είναι αυτά που καθορίζουν κατά μεγάλο βαθμό την αγορά ενός οχήματος για πολλούς 30αρηδες.

Για όσους είναι νεότεροι των 30αρηδων, επιπλέον στοιχείο είναι πως ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αποτελεί έκφραση της προσωπικότητάς τους. Αυτή την απάντηση έδωσε 1 στους 3, που ήθελαν το αυτοκίνητο να ταιριάζει με το στυλ τους, ενώ στοιχεία όπως το ηχοσύστημα και η ψυχαγωγία είναι επιπλέον αποφασιστικοί παράγοντες για το ίδιο κοινό.

Η έρευνα έδειξε πως οι μισοί 30άρηδες που έχουν σκοπό να αγοράσουν αυτοκίνητο επιλέγουν από την κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων, ενώ μόλις το 20% στοχεύει στην αγορά ενός SUV. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός καθώς μόλις 1 στους 5 έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μόνος του ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Έτσι οι γονείς ή το δάνειο αποτελεί επιλογή για τους υπόλοιπους 4 στους 5 που θα ήθελαν ένα SUV όχημα.

Οι σημερινοί 30αρηδες που κοιτάζουν για ένα αυτοκίνητο δεν καταφεύγουν στα περιοδικά, αλλά κάνουν έρευνα διαδικτυακά η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο 9 βδομάδες μέχρι να προβούν στην αγορά του αυτοκινήτου τους.

Ένας 30αρης επιλέγει να συλλέξει κάθε πληροφορία είτε από το site του κατασκευαστή, είτε από forum και αποφασίζει πιο αργά σε σχέση με άλλες γενιές για την αγορά του, αν και μεγάλος παράγοντας στην απόφαση είναι ο οικογενειακός και ο φιλικός κύκλος. Πιο συγκεκριμένα το 23% των 30αρηδων επιλέγει να συμβουλευτεί τους παραπάνω κύκλους, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 13% για τους 40αριδες.

Τέλος, μόλις 1 στους 4 30αρηδες είναι διατεθειμένος να μοιράζεται το αυτοκίνητό του με κάποιο άλλο πρόσωπο. Άρα για τον μέσο 30αρη το αυτοκίνητο είναι καθαρά μια προσωπική υπόθεση, που εκφράζει το στυλ του και την οικονομική του κατάσταση, ενώ θα πρέπει να έχει όμορφο, κομψό σχεδιασμό και καλά συστήματα ψυχαγωγίας.