Κίνηση στην πόλη

4+1 λόγοι που το αυτοκίνητο πόλης είναι η καλύτερη επιλογή

Το αυτοκίνητο πόλης είναι μία τάση που έχει κερδίσει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Γιατί είναι όμως τόσο δημοφιλές και αγαπητό;

Στην τελευταία 20ετία είδαμε η Ελλάδα να κάνει μία στροφή στα μικρά αυτοκίνητα πόλης και να εγκαταλείπει τα μεγάλα και στιβαρά sedan με μόνη εξαίρεση τα SUV που όργωσαν τους δρόμους λίγο πριν το 2010.

Όμως ακόμα και σήμερα η υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα πόλης. Ποιοι είναι οι λόγοι;

Είναι πρακτικά

Ένας από τους λόγους που οι Έλληνες οδηγοί εγκατέλειψαν την ιδέα του μεγάλου αυτοκινήτου ήταν ο χώρος. Οι ελληνικές πόλεις δεν έχουν τις υποδομές για ευρύχωρα parking. Αυτό σημαίνει πως η πρακτικότητα στο παρκάρισμα έγινε το βασικό ζητούμενο. Τα αυτοκίνητα πόλης έχουν σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία να είναι άνετα στο εσωτερικό τους, όμως να έχουν μειωμένο εξωτερικό όγκο και να χωρούν παντού.

Συμφέρουν

Ένα SUV μπορεί να είναι εντυπωσιακό και προσφέρει άνετα ταξίδια, όμως κοστίζει η κάθε του μετακίνηση μέσα στο αστικό περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα πόλης έχουν μικρό κυβισμό και οικονομικούς κινητήρες, ώστε να προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση εντός της πόλης. Παράλληλα τα νέα έξυπνα συστήματα αδρανοποίησης του κινητήρα, εξασφαλίζουν ακόμα χαμηλότερες καύσεις. Έτσι είναι τα ιδανικά οχήματα για την καθημερινότητα.

Είναι οικονομικά

Πέρα από τη χαμηλή κατανάλωση, τα αυτοκίνητα πόλης έχουν τη φιλοσοφία να είναι οικονομικά ως προς την απόκτηση τους. Παρότι κάποια είναι από τα πιο εμπορικά μοντέλα, οι εταιρείες προσπαθούν να κρατούν χαμηλές τιμές στις βασικές εκδόσεις τους. Από εκεί και πέρα φυσικά υπάρχουν και οι πιο premium επιλογές άλλων εκδόσεων που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά κοινά.

Προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι

Ένα αυτοκίνητο πόλης δεν στοχεύει στον εντυπωσιασμό και τη δύναμη. Σκοπός του είναι να σε μεταφέρει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και το χαμηλότερο κόστος κάπου. Όταν πας στη δουλεία σου δεν αποζητάς υψηλές ταχύτητες. Έτσι για τον άνθρωπο που καθημερινά κινείται μέσα στην πόλη, ένα δυνατό αυτοκίνητο χαραμίζεται και κουράζεται άδικα.

Ακολουθούν την τεχνολογία

Ένα χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων πόλης είναι η εφαρμογή των τεχνολογικών καινοτομιών. Στόχος είναι να μην είναι απλά ένα όχημα μεταφοράς, αλλά μία λειτουργική μηχανή που προσφέρει πολλά περισσότερα. Επιπλέον πολλές εταιρείες ανασχεδιάζουν τα δημοφιλή μικρά μοντέλα τους με ηλεκτροκίνηση.