5-συμβουλές-για-δυνατή-μπαταρία-αυτοκινήτου-χωρίς-να-πέφτει-η-απόδοσής-της

4+1 συμβουλές για δυνατή μπαταρία αυτοκινήτου χωρίς να πέφτει η απόδοσής της

 

Η μπαταριά του αυτοκινήτου με τη λάθος χρήση και τον χρόνο φθείρεται. Αποτέλεσμα είναι να πέφτει η απόδοσή της. Οι 4+1 τρόποι για να είναι ακούραστη καιρό.

Το να «σκοτώσεις» σταδιακά μία μπαταρία αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολο, αντιθέτως όμως να τις δώσεις περισσότερα χρόνια ζωής απαιτεί να γνωρίζεις το πώς λειτουργεί και τι είναι επιβλαβές γι’ αυτή. Η αντικατάστασή της δεν είναι τόσο ακριβή, όμως πάντα μπορείς να κερδίσεις χρήματα επεκτείνοντας τη ζωή της και να βοηθήσεις το περιβάλλον.

Τα 4+1 tips για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία σου:

Πάρκαρε στη σκιά

Οι ακτίνες του ήλιου «ψήνουν» όλο το αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα πολλά ηλεκτρονικά μέρη που καταστρέφονται και τα καθίσματα που ξεθωριάζουν, αρνητικές συνέπειες έχει και η ίδια η μπαταρία του οχήματος σου λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Απλά από εδώ και πέρα να παρκάρεις στη σκιά και το πρόβλημα λύθηκε.

Καθάρισε τους πόλους

Οι περισσότεροι οδηγοί αγνοούν εντελώς πως καθαρισμός χρειάζεται και στο εσωτερικό της μηχανής. Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη είναι οι πόλοι της μπαταρίας. Η βρωμιά που συσσωρεύεται με τον καιρό επηρεάζει τη φόρτιση αλλά και τα καλώδια.

Μην την καταπονείς σε μικρές αποστάσεις

Όπως ξέρεις οι μπαταρίες των αυτοκινήτων φορτίζουν με την κίνηση. Όταν κάνεις μικρές αποστάσεις και χρησιμοποιείς διάφορα άλλα συστήματα όπως θύρες USB, δυνατά ηχοσυστήματα και κλιματισμό, τότε την αποφορτίζεις. Που και που κάνε απλά μεγαλύτερες διαδρομές για να τη βοηθήσεις.

Φόρτισε τη

Εάν έχεις σκοπό να αφήσεις το αυτοκίνητο για πάνω από έναν μήνα ακινητοποιημένο, τότε κρίνεται αναγκαίο να φορτίσεις τη μπαταρία, ώστε να μην έχει αδειάσει. Αυτό μπορεί να γίνει είτε κάνοντας κάποια βόλτα περίπου 20 λεπτών με το όχημα, είτε χρησιμοποιώντας μία ειδική συσκευή επαναφόρτισης.

Κάνε έλεγχο δυναμό

Όταν πας στο συνεργείο ζήτησε να σου κάνουν και έναν έλεγχο δυναμό για να είσαι ήσυχος σχετικά με την καλή υγεία της. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία, κατά την οποία ο μηχανικός με ένα πολύμετρο ελέγχει τη δύναμη της μπαταρίας. Εάν βρεθούν διαρροές, τότε θα σου συνιστήσει λύσεις ή μπορεί να κάνει επί τόπου επιδιορθώσεις, όπως η συμπλήρωση υγρού.