5 λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε στο πλύσιμο αυτοκινήτου

Το πλύσιμο αυτοκινήτου δεν είναι μία απλή διαδικασία. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λάθη και τελικά βλέπουν θάμπωμα ή έχουν πετάξει τα χρήματα τους σε προϊόντα.

Πόσες φορές πήγες έπλυνες μόνος το όχημα σου και είπες πως τελικά δεν άξιζε; Μάντεψε, ο λόγος ήταν πως έκανες λάθη στο πλύσιμο αυτοκινήτου, γιατί δεν γνώριζες τα μικρά μυστικά.

Δες τα 5 συχνότερα λάθη που κάνουμε όλοι στο πλύσιμο αυτοκινήτου και μάθε τον τρόπο να τα διορθώσεις:

Δεν θέλει ξέπλυμα

Κάποιοι θεωρούν πως το πλύσιμο του αυτοκινήτου γίνεται με ένα λάστιχο, άπειρο νερό και καθόλου σαπούνισμα. Λάθος και μάλιστα μεγάλο. Θα πρέπει να το τρίψεις καλά για να φύγουν οι ρύποι, οι σκόνες και τα διάφορα χημικά τα οποία σταδιακά φθείρουν το χρώμα του οχήματος σου. Το λάστιχο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να το ξεβγάλεις.

Προϊόντα

Δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για το πλύσιμο αυτοκινήτου. Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για το αυτοκίνητο, τα οποία μπορείς να πάρεις και εσύ. Σε καμία περίπτωση μην βάλεις ισχυρά απορρυπαντικά. Εάν θες κάτι πολύ οικονομικό προτίμησε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείς και εσύ ή υγρό πιάτων, όχι κάτι άλλο.

Το πανάκι κάνει τη διαφορά

Υπάρχουν ειδικά πανιά με μικροίνες τα οποία προσφέρουν ένα απαλό πλύσιμο αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει πως δεν θα το γδάρουν. Απέφυγε τα σκληρά σφουγγάρια ακόμα και για τους πολύ δύσκολους λεκέδες. Χρειάζεσαι μαλακές επιφάνειες.

Δύο κουβάδες

Στο πλύσιμο αυτοκινήτου οι δύο κουβάδες δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα. Στον πρώτο βουτάς και παίρνεις απορρυπαντικό, ενώ στον δεύτερο ξεπλένεις και καθαρίζεις το πανί ή το σφουγγάρι σου. Αυτή η τεχνική εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν σωματίδια που θα δημιουργήσουν κάποια στιγμή γρατζουνιές. Αρκετοί δεν το γνωρίζουν και βλέπουν μετά από κάθε πλύσιμο αυτοκινήτου νέα γδαρσίματα.

Σκούπισμα και στέγνωμα

Εάν αφήσεις το νερό έτσι, ακόμα και το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου θα αφήσει θαμπάδες. Κάνε λοιπόν ένα καλό σκούπισμα, ώστε να φύγει το νερό. Γι’ αυτή τη δουλειά χρησιμοποίησε αντίστοιχα ένα μαλακό πανί ή κάποιο προϊόν με δέρμα. Στο εμπόριο θα βρεις πολλές λύσεις, όμως αν δεν θες να επενδύσεις, χρησιμοποίησε κάτι από το σπίτι σου που θα είναι όμως απαλό.