μικρά αυτοκίνητα

Μικρά αυτοκίνητα πόλης: 5 λόγοι για να τα αγαπήσεις

Τα μικρά αυτοκίνητα πόλης είναι αξιολάτρευτα, οικονομικά και πολύ βολικά.

Οι γρήγοροι ρυθμοί μίας πόλης, ο περιορισμένος χώρος στάθμευσης και η αύξηση στην κατανάλωση των καυσίμων, οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας μίας νέας κατηγορίας οχημάτων, αυτής των μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Όλο και περισσότερος κόσμος εγκαταλείπει τα μεγάλα και δυσκίνητα αυτοκίνητα.

Δες 5 λόγους για τους οποίους μπορείς να αγαπήσεις ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης:

1. Σχεδιασμός

Οι κατασκευάστριες εταιρίες επενδύουν όλο και περισσότερο στον σχεδιασμό των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Αυτό σημαίνει πως πλέον ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, είναι πιο κομψό από ποτέ, πιο «έξυπνο», καθώς ενσωματώνει νέες και καινοτόμες λειτουργίες και ανάλογα την εταιρεία απευθύνεται σε συγκεκριμένα κοινά. Έτσι είναι σίγουρο πως δεν αγοράζεις κάτι που «κάνει απλά τη δουλειά του», αλλά ένα όχημα με χαρακτήρα που σχεδιάζεται αποκλειστικά για εσένα, με τα υλικά και τις λειτουργίες που πάντα ήθελες.

2. Οικονομία

Είναι αυτονόητο γιατί ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης έχει οικονομικό κινητήρα λίγων κυβικών και καταναλώνει ελάχιστα καύσιμα. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως μέσα στην πόλη πολλές φορές καις περισσότερό στην κίνηση και τα φανάρια, παρά στην πορεία. Σκέψου έξυπνα και επίλεξε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

3. Παρκάρεις εύκολα

Τα αστικά κέντρα είναι ο εφιάλτης του παρκαρίσματος. Ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όμως μπορεί να είναι σωτήριο. Ο ελάχιστος χώρος που πιάνει δεν είναι μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και αρχιτεκτονικής του αμαξώματος. Έτσι είναι σίγουρο πως θα σε διευκολύνει πολύ στο να το παρκάρεις.

4. Έχουν δύναμη

Αν και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης δεν είναι για μεγάλα ταξίδια πολλών χιλιομέτρων ή ανέβασμα σε βουνό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν δύναμη στον κινητήρα τους. Η σύγχρονη μηχανική τα έχει εξοπλίσει με κινητήρες που καίνε λίγο, αλλά αποδίδουν αρκετά. Έτσι μπορείς να κάνεις και μερικές κοντινές αποδράσεις από την πόλη.

5. Είναι ασφαλή

Παρά την ελαφριά κατασκευή τους για εξοικονόμηση καυσίμων, τα μικρά αυτοκίνητα πόλης κερδίζουν και στην ασφάλεια. Είναι εξοπλισμένα με αρκετούς αερόσακους και μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα παραπάνω. Παράλληλα έχει δοθεί αρκετή προσοχή στην παθητική άμυνα, δηλαδή σημεία του αμαξώματος τα οποία απορροφούν την ενέργεια των κραδασμών μίας σύγκρουσης με σκοπό να μην εκτονωθεί στην καμπίνα και τραυματιστούν οι επιβαίνοντες.