5 πολύ σημαντικά tips για την αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου

Το οικογενειακό αυτοκίνητο σηματοδοτεί την αλλαγή φάσης στη ζωή σου. Δες μερικά σημαντικά tips για την σωστή επιλογή του, ώστε να μείνεις ικανοποιημένος.

Η εποχή που ήσουν ικανοποιημένος με ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ή ακόμα και ένα τολμηρό διθέσιο φαίνεται πως έχει παρέλθει. Η οικογένεια έχει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σου πλέον και οι ανάγκες της σε οδηγούν στο να αγοράσεις ένα νέο όχημα.

Δες τα 5 σημαντικότερα tips για την αγορά ενός οικογενειακού αυτοκινήτου:

Κυβισμός

Ο κυβισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση, τα τέλη και φυσικά τις αντοχές του οικογενειακού αυτοκινήτου. Όσο μεγαλύτερο είναι συνήθως έχει και μεγαλύτερο κυβισμό. Εάν θες κάτι που ισορροπεί ανάμεσα στον κυβισμό, τις επιδόσεις και την παροχή χώρων θα πρέπει να προσανατολιστείς σε οικογενειακά αυτοκίνητα κοντά στα 1.600 cc και τα 1.800 cc.

Εργονομία

Η εργονομία είναι το ζητούμενο. Εάν έχεις μεγάλη οικογένεια, που κάνετε συχνά ταξίδια, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρεις ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με station wagon. Ακόμα και στην περίπτωση που έχεις 2 παιδιά, αλλά κατοικίδιο, θα δεις πως είναι μία πολύ καλή λύση.

Συστήματα ψυχαγωγίας

Σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μπαίνουν παιδιά. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τα διάφορα συστήματα ψυχαγωγίας. Σίγουρα το ηχοσύστημα βοηθάει, όμως αρκετοί γονείς πιστεύουν πως μία οθόνη στο κάθισμα είναι ιδανική, ώστε τα παιδιά να έχουν ένα πιο ευχάριστο ταξίδι και να είναι πιο ήσυχα.

Υφασμάτινα καθίσματα

Μπορεί τα δερμάτινα καθίσματα να είναι πιο εντυπωσιακά, όμως σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μπορεί να φθαρούν πολύ πιο γρήγορα. Ο λόγος είναι τα παιδιά. Το δέρμα χρειάζεται φροντίδα και ποτέ επαφή με υγρά ή τροφές. Τα υφασμάτινα καθίσματα καθαρίζονται λοιπόν πολύ πιο εύκολα και είναι η λύση για τα παιδιά.

Αερόσακοι

Τέλος πρόσθεσε όσους περισσότερους αερόσακους μπορείς. Το οικογενειακό αυτοκίνητο είναι το μέσο με το οποίο μεταφέρεις τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής σου. Πρόσφερε τους τη μέγιστη ασφάλεια. Πέρα από τους αερόσακους θα μπορούσες να δεις και τις βραβεύσεις στα τεστ ασφαλείας. Είναι ένας σημαντικός δείκτης για να είσαι σίγουρος πως το νέο οικογενειακό αυτοκίνητο σου είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή!