Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα καθαρό το αυτοκίνητό σου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα καθαρό το αυτοκίνητό σου

Το αιώνιο ερώτημα, για το πώς μπορείς να έχεις πάντα καθαρό το αυτοκίνητό σου τώρα έχει απάντηση. Και όμως με 5 απλά πράγματα μπορείς να διατηρήσεις εύκολα καθαρό το αυτοκίνητό σου για πολύ καιρό.

Για δες λοιπόν τα «μεγάλα μυστικά»!

1. Βάλε νερό και νέους υαλοκαθαριστήρες

Και όμως όλα ξεκινούν από τα τζάμια σου. Για να έχεις πάντα καθαρό το αυτοκίνητό σου θα πρέπει να έχει ένα νέο ζευγάρι υαλοκαθαριστήρων που θα αλλάζεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Επιπλέον θα δεις πως υπάρχουν πολλά καθαριστικά προϊόντα που υπόσχονται καθαρά τζάμια. Μερικές φορές όμως η απλότητα είναι και το καλύτερο πράγμα. Προτίμησε να βάλεις απλό νερό αντί συνθετικών, καθώς αρκετές φορές τα καθαριστικά δημιουργούν θολάδα.

2. Πρόσεχε πού παρκάρεις

Έχει σημασία πού παρκάρεις το αυτοκίνητό σου. Απόφυγε θέσεις κάτω από καλώδια της ΔΕΗ, δέντρα και μεγάλες πολυκατοικίες για να έχεις πάντα ένα καθαρό αυτοκίνητο. Τα δέντρα φιλοξενούν περιστέρια αλλά παράγουν και ρητίνες, οι οποίες είναι καταστρεπτικές για το χρώμα του αυτοκινήτου σου και φεύγουν δύσκολα. Τώρα τα σύρματα δεν θέλουν και πολύ ανάλυση γιατί εκεί θα βρεις τις περισσότερες κουτσουλιές. Από τις μεγάλες πολυκατοικίες όμως μπορείς να περιμένεις τα πάντα αναλόγως πόσο απρόσεκτοι είναι οι κάτοικοί τους.

3. Πλύνε το αυτοκίνητό σου

Το πιο απλό πράγμα. Πλύνε το αυτοκίνητο σου μία φορά το μήνα μέσα – έξω για να είναι πάντα καθαρό. Η σκόνη και το καυσαέριο είναι εχθροί.

4. Πάρε κουκούλα

Κι όμως η κουκούλα είναι το καλύτερο μέτρο που μπορείς να πάρεις για να έχεις πάντα καθαρό το αυτοκίνητό σου. Ειδικότερα, εάν έχεις σκοπό να το αφήσεις σε μία θέση για αρκετό καιρό τότε επιβάλλεται. Επιπλέον προστατεύει από τις γρατζουνιές.

5. Κράτα κλειστά τα παράθυρα και άλλαζε φίλτρο καμπίνας

Η σκόνη και το καυσαέριο βρίσκονται παντού. Για να έχεις πάντα καθαρό το αυτοκίνητό σου και μέσα προσπάθησε να μην ανοίγεις πολύ τα παράθυρα όταν το περιβάλλον δεν είναι καθαρό. Ακόμη, άλλαξε φίλτρα καμπίνας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και κάνε ανά 6 μήνες καθαρισμό με πεπιεσμένο αέρα για να διώχνεις του ρύπους που συγκρατούν από την ατμόσφαιρα. Θυμήσου πως αυτά είναι υπεύθυνα για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου.