εξοικονόμηση καυσίμου στην μοτοσυκλέτα

5 συμβουλές για εξοικονόμηση καυσίμου στις μοτοσυκλέτες

Απλές συμβουλές για να κρατάει πολύ περισσότερο το ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας.

Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο να βλέπεις συνεχώς τη στάθμη του καυσίμου να πέφτει χωρίς να υπάρχει βλάβη.

Κάποιες συνήθειες σου μάλλον αυξάνουν την κατανάλωση της μοτοσυκλέτας και αυτός είναι ο λόγος για να δεις τις παρακάτω συμβουλές ώστε να ξέρεις τι πρέπει να προσέχεις:

Συνετή προθέρμανση

Η πρώτη συμβουλή είναι να μην το παρακάνεις με τη διαδικασία της προθέρμανσης. Εάν όμως έχεις μία μοτοσυκλέτα με τεχνολογία έγχυσης καυσίμου στον κινητήρα, τότε μάλλον άδικα καις το καύσιμο σου, καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι έτοιμες για άμεση οδήγηση. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες μάλιστα λειτουργούν καλύτερα χωρίς προθέρμανση, καθώς μέσω της κίνησης φτάνουν γρηγορότερα σε θερμοκρασία λειτουργίας το οποίο σημαίνει οικονομία καυσίμου και καλύτερη απόδοση.

Σωστή πίεση των ελαστικών

Όταν αγοράζεις ελαστικά η συμβουλή μας είναι να κοιτάς πάντα να επιλέγεις αυτά που έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση καυσίμου. Όμως τα ελαστικά μίας μοτοσυκλέτας χρειάζονται και την κατάλληλη συντήρηση αέρα. Για να μάθεις την πίεση συμβουλέψου το πλαϊνό μέρος του ελαστικού το οποίο αναγράφει τα ιδανικά PSI. Η σωστή πίεση δεν προσφέρει μόνο οικονομία καυσίμου, αλλά και καλύτερο χειρισμό.

Συχνή συντήρηση

Η συχνή και σωστή συντήρηση της μοτοσυκλέτας είναι βασική για την εξοικονόμηση καυσίμων. Συμβουλή μας είναι να αλλάζεις συχνά τα φίλτρα αέρα, καυσίμου, τα μπουζί και να είναι ρυθμισμένες οι χρονιστές και οι βαλβίδες. Επιπλέον συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας καθώς στην αγορά υπάρχουν ειδικά λιπαντικά λάδια κινητήρα που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότερη καταπόνηση στη μοτοσυκλέτα. Έτσι το όφελος είναι διπλό.

Ομαλός χειρισμός

Η συνετή οδήγηση δεν είναι μόνο μία συμβουλή που θα σας εξοικονομήσει καύσιμα, αλλά θα σας προσφέρει και ασφάλεια στον δρόμο. Ένα μεγάλο μέρος χαμένης ενέργειας προέρχεται από τις λάθος επιλογές του αναβάτη στο δρόμο, όπου τερματίζει το γκάζι και κάνει απότομες εναλλαγές ταχυτήτων. Το eco-driving της μοτοσυκλέτας θα σας βοηθήσει να κρατήσετε πολύ περισσότερο το ρεζερβουάρ σας γεμάτο.

Χαμηλές ταχύτητες

Ο κάθε κινητήρας έχει τα σημεία που προσφέρουν τη μέγιστη και την ελάχιστη κατανάλωση. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή, ώστε να δείτε η μοτοσυκλέτα σας πως ακριβώς λειτουργεί και προσπαθήστε να κρατάτε τις συγκεκριμένες χαμηλές ταχύτητες ώστε να κάνετε συνετή κατανάλωση καυσίμου. Οι υψηλές ταχύτητες απαιτούν αυξημένη κατανάλωση.