5 συμβουλές για την αγορά ηχοσυστήματος

Η επιλογή ηχοσυστήματος τώρα γίνεται παιχνιδάκι μιας και επιλογές σήμερα είναι εξαιρετικά πολλές. Μάθε τα βασικά σημεία που θα κάνουν την αγορά σου εύκολη.

Πριν χρόνια η αγορά ηχοσυστήματος για ένα αυτοκίνητο ήταν σχετικά απλή. Υπήρχαν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και δυνατότητες. Αντιθέτως σήμερα ένα ηχοσύστημα είναι πολύ πιο σύνθετο, όμως και πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με το παρελθόν.

Δες 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή:

Σωστές διαστάσεις

Εδώ ξεκινάμε από το πιο βασικό, τις διαστάσεις του ηχοσυστήματος. Θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως ταιριάζει στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου, ώστε να συνδεθεί απευθείας με την κεντρική μονάδα. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να τοποθετήσεις αντάπτορα, ο οποίος όμως μπορεί να το κάνει να προεξέχει λίγο.

Δυνατότητες

Σήμερα στο εμπόριο υπάρχουν ηχοσυστήματα που είναι CD players, έχουν υποδοχή USB για να συνδέονται με USB sticks ή κινητό ή έχουν εφοδιαστεί με Bluetooth. Αυτά μπορείς να τα βρεις όλα μαζί σε μία συσκευή η οποία έχει πολύ υψηλό κόστος ή να πάρεις ένα πολύ απλό ηχοσύστημα το οποίο παίζει απλά MP3 και άλλα αρχεία ήχου μέσω USB ή Bluetooth. Αυτό θα το καθορίσεις από το πώς θες να βάζεις τη μουσική σου.

Συμβατότητα με άλλες συσκευές

Τα περισσότερα ηχοσυστήματα συνδέονται με λειτουργικά όπως Android και iOS ασύρματα ή με USB και έτσι σου δίνουν τη δυνατότητα να βάζεις μουσική από τη μνήμη του κινητού, το Spotify, το YouTube, αλλά και να δέχεσαι κλήσεις. Καλό θα ήταν πριν την αγορά του ηχοσυστήματος σου να σιγουρευτείς πως όλα αυτά μπορεί να τα κάνει.

Διάβασε κριτικές

Μία άλλη πολύ σημαντική συμβουλή είναι τα reviews και τα ratings άλλων κατόχων του. Αναζήτησε το μοντέλο ηχοσυστήματος που σε ενδιαφέρει και διάβασε τις εμπειρίες όσων το έχουν. Έτσι μπορείς να αποφύγεις μοντέλα που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες σε κάποια αυτοκίνητα, που έχουν χαμηλή ένταση και άλλα προβλήματα. Με αυτό τον τρόπο σιγουρεύεσαι πως δεν θα κάνεις σύντομα έρευνα αγοράς για άλλο ηχοσύστημα.

Ενσωματωμένος ενισχυτής

Εάν θες ν’ απολαμβάνεις τη μουσική σου κάθε στιγμή επιλέγεις ένα απλό και οικονομικό ηχοσύστημα. Στην περίπτωση όμως που έχεις απαιτήσεις προσανατολίζεσαι σε ένα ηχοσύστημα με ενσωματωμένο ενισχυτή. Αναζήτησε λοιπόν ηχουστήματα με υψηλά RMS και Watts.