Καθάρισμα μηχανής

5 tips για να καθαρίσεις τη μηχανή σου

Εάν έχεις σκοπό να καθαρίσεις τη μηχανή σου θα πρέπει να ξέρεις μερικά tips που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Είσαι έτοιμος να την κάνει να αστράφτει; 

Το να καθαρίσεις τη μηχανή είναι μία εύκολη και σχετικά γρήγορη διαδικασία, εάν φυσικά ξέρεις να το κάνεις σωστά. Σε αντίθετη περίπτωση θα ταλαιπωρηθείς και θα σου πάρει αρκετή ώρα, ενώ το αποτέλεσμα ίσως να μην είναι αυτό που περίμενες.

Δες τα 5 tis για να καθαρίσεις τη μηχανή σου εύκολα και γρήγορα.

Προετοίμασε τη

Για να καθαρίσεις τη μηχανή σου δεν παίρνεις σφουγγάρι και κουβά κατευθείαν. Χρειάζεται μία προετοιμασία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει αρχικά η μηχανή να είναι κρύα. Ιδανικά πιάσε την το πρωί. Επιπλέον πριν ξεκινήσεις το βρέξιμο κάλυψε τις εξατμίσεις είτε με ειδικές τάπες στεγανοποίησης, είτε με μία πλαστική σακούλα.

Μη φοβηθείς το νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τη μηχανή σου γρήγορα είναι να την βρέξεις πρώτα. Το νερό θα απομακρύνει τη σκόνη, θα μαλακώσει το ξεραμένο χώμα ή άλλους λεκέδες και θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σώμα της. Το λάστιχο ποτίσματος είναι το ιδανικό εργαλείο για να ξεκινήσεις, αλλά και να ολοκληρώσεις το πλύσιμο.

Καθάρισε και την αλυσίδα

Η αλυσίδα είναι σημαντικό μέρος της μοτοσυκλέτας. Θα πρέπει να έχεις ειδικό καθαριστικό ή παραφινέλαιο. Άσε τα προϊόντα για λίγο πάνω της ώστε να δράσουν και στη συνέχεια ξεκίνα με μία σκληρή βούρτσα το τρίψιμο. Θα δεις πόσο εύκολα βγαίνουν τώρα τα ξεραμένα λιπαντικά. Όταν τελειώσεις άσε τη να στεγνώσει και λάδωσε την ξανά.

Σωστό καθαριστικό

Θες να καθαρίσεις τη μηχανή σου, όχι να την καταστρέψεις. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσεις ακατάλληλα προϊόντα, όπως τα γενικά καθαριστικά που έχεις για το σπίτι. Ιδανικά χρησιμοποίησε ένα ειδικό σαμπουάν ή αν δεν έχεις, μέχρι υγρό σαπούνι για τα πιάτα ή τα χέρια, όχι κάτι πιο ισχυρό. Επιπλέον χρησιμοποίησε απαλό σφουγγάρι.

Κάνε σωστό στέγνωμα

Σε καμία περίπτωση μη τη βάλεις μετά το καθάρισμα της. Στέγνωσε τη πρώτα καλά με απορροφητικό πανί. Στη συνέχεια πλάγιασε τη με το σταντ και άσε τη λίγο στον ήλιο. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυαλιστικά προϊόντα.