αγορά ελαστικών

5 tips για την αγορά νέων ελαστικών

Η αγορά νέων ελαστικών για το αυτοκίνητο σου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν μερικά μυστικά τα οποία πρέπει να μάθεις, ώστε να κάνεις την σωστή επιλογή.

Για δες λοιπόν αυτά τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την κατάλληλη αγορά ελαστικών:

1. Δώσε βάση στις διαστάσεις

Δεν θα αγοράσεις ποτέ ελαστικά τα οποία δεν προτείνονται από τον κατασκευαστή. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνεις στις ίδιες διαστάσεις σύμφωνα με αυτές που αναγράφονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα στην επαφή του αυτοκινήτου με το έδαφος και να αλλάξει εντελώς την αίσθηση πέδησης και χειρισμού του αυτοκινήτου.

2. Επίλεξε ελαστικά με βάση αυτό που χρειάζεσαι

Τα ελαστικά σου θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην χρήση του αυτοκινήτου. Τα ιδανικότερα ελαστικά είναι αυτά των 4 εποχών που συνδυάζουν εξοικονόμηση καυσίμου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ελαστικά που εστιάζουν σε συγκεκριμένες συνθήκες όπως την απόδοση στην άσφαλτο, πλαϊνή ενίσχυση για ανθεκτικότητα στην περίπτωση επαφής με το πεζοδρόμιο και άλλα πολλά. Εστίασε στις ανάγκες σου και κάνε την σωστή επιλογή.

3. Μην αγοράσεις ποτέ μεταχειρισμένα ελαστικά

Τα μεταχειρισμένα ελαστικά είναι μία γρήγορη λύση στην περίπτωση βλάβης και για μικρό διάστημα χρήσης. Από εκεί και πέρα, αν κάνεις συνολική αλλαγή δεν πρέπει να σκέφτεσαι το κόστος. Αγοράζεις μία νέα σειρά και φροντίζεις όλα να είναι πανομοιότυπα. Να θυμάσαι, επενδύεις στην ασφάλεια σου.

4. Φρόντισε να είναι καινούρια

Το καινούρια εδώ μεταφράζεται να μην έχουν μείνει για καιρό στις αποθήκες. Ένα ελαστικό που έχει κατασκευαστεί ένα χρόνο πριν και έχει παραμείνει σε αχρηστία απούλητο αρχίζει και αλλοιώνεται. Αυτό έχει ως συνέπεια να σκληραίνουν οι γόμες του και να έχει χαμηλότερη απόδοση και πέδηση. Φρόντισε πριν αγοράσεις τα νέα ελαστικά σου να σιγουρευτείς πως όλα είναι κατασκευασμένα μέσα στους 12 τελευταίους μήνες. Αυτό το δείχνει ο δείκτης DOT, τα δύο πρώτα ψηφία είναι η εβδομάδα, τα δύο τελευταία το έτος.

5. Επίλεξε το σωστό κατάστημα

Προτίμησε να αγοράσεις ελαστικά από ένα κατάστημα που ξέρεις και θα σου κάνει την τοποθέτηση, παρά από ένα άγνωστο e-shop. Ο λόγος πως το κατάστημα σου δίνει την εγγύηση της ποιότητας και της αυθεντικότητας, αλλά σε διευκολύνει με την άμεση τοποθέτηση. Αντιθέτως από το e-shop μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο τελικό προϊόν και θα πρέπει να αναλάβεις μόνος σου την τοποθέτηση τους, αυτός είναι και ο λόγος που κοστίζουν ελάχιστα ευρώ πιο κάτω.