πορτ μπαγκάζ

5 βασικά εργαλεία που πρέπει να έχεις πάντα στο πορτ μπαγκάζ σου

Σίγουρα δεν είμαστε όλοι μηχανικοί, όμως κάθε οδηγός πρέπει να έχει 5 βασικά εργαλεία στο πορτ μπαγκάζ του, ώστε να μπορεί να κάνει γρήγορες επιδιορθώσεις.

Το απρόοπτο ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Δεν μιλάμε να κουβαλάς μία ολόκληρη εργαλειοθήκη, γιατί είναι επιπλέον βάρος, όμως μερικά βασικά εργαλεία μπορούν να είναι σωτήρια για τη διαδρομή ή το ταξίδι σου.

Πάμε να δούμε ποια εργαλεία δεν πρέπει να λείπουν από το πορτ μπαγκάζ κάθε οδηγού:

Γρύλος

Σε έπιασε λάστιχο. Πως θα ανυψώσεις το αυτοκίνητο σου; Φυσικά με έναν γρύλο. Ένας απλός χειροκίνητος γρύλος βρίσκεται στο σετ εργαλείων της ρεζέρβας. Οφείλεις να ελέγξεις εάν βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ σου πριν από κάθε ταξίδι, να είναι λειτουργικός και αν χρειάζεται λάδι. Στην περίπτωση που δεν έχεις, προμηθεύσου έναν άμεσα!

Σταυρός

Ο σταυρός είναι ουσιαστικά ένα μπουλονόκλειδο, δηλαδή ένα κλειδί για τα μπουλόνια του τροχού ώστε να μπορείς να τα αφαιρέσεις γρήγορα, εύκολα, αποτελεσματικά και χωρίς κούραση. Θα πρέπει να βρίσκεται και αυτός στο πορτ μπαγκάζ σου και να είσαι σίγουρος πως οι διαστάσεις του κάνουν για τα μπουλόνια των τροχών σου.

Καλώδια μπαταρίας

Τα καλώδια μπαταρίας είναι το must have εργαλείο που πρέπει να υπάρχει στα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων και ειδικά των παλιών. Είναι ο τρόπος να δώσεις ξανά γρήγορα ζωή στη μπαταρία σου από ένα άλλο αυτοκίνητο, σε περίπτωση που μείνει γιατί ξέχασες τα φώτα ανοιχτά. Είναι αρκετά οικονομικά και έχουν ελάχιστο βάρος.

Φορτιστής μπαταρίας

Ο φορητός φορτιστής μπαταρίας είναι η λύση που θα σου χρειαστεί, εάν μείνεις από μπαταρία και δεν υπάρχει άλλο όχημα κοντά. Θα πρέπει να τον έχεις φορτισμένο και να είσαι σίγουρος για τα καλώδια του και το πώς τοποθετούνται στην μπαταρία σου. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμος και σωτήριος, ενώ δεν πιάνει πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ σου.

Κατσαβίδι

Το κατσαβίδι είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία για να αφαιρείς βίδες. Είναι εξαιρετικά μικρό για το πορτ μπαγκάζ σου, μπορείς να έχεις πολλά και διαφορετικά μέσα και θα εντυπωσιαστείς από τη χρησιμότητα του. Μπορεί να αφαιρέσει τα κλιπ από τη ζάντα, να μετρήσει την ενέργεια της μπαταρίας εάν έχει λυχνία και πολλά άλλα!