5 βασικά tips για να αλλάξεις λάστιχο

Το να αλλάξεις λάστιχο μπορεί να σου πάρει πολύ ώρα, ειδικά εάν είναι η πρώτη σου φορά. Δες μερικά tips που θα σου διευκολύνουν τη ζωή στην αλλαγή ελαστικού.

Σε έπιασε λάστιχο στο δρόμο ή γύρισες και το βρήκες σκασμένο; Μην απελπίζεσαι, αλλά και μην θεωρείς πως η αντικατάσταση του είναι κάτι εύκολο, εάν δεν το έχεις ξανακάνει.

Δες λοιπόν 5 tips που πρέπει να ξέρεις για να αλλάξεις το σκασμένο λάστιχο:

1. Να έχεις συντηρημένη ρεζέρβα

Το πρώτο πράγμα για να αλλάξεις ένα σκασμένο λάστιχο, είναι να έχεις ένα άλλο σε καλή κατάσταση. Φρόντισε να έχεις κάνει θεώρηση στην ημερομηνία λήξης της ρεζέρβας και να της βάζεις αέρα τακτικά. Όταν την χρειαστείς θα πρέπει να είναι ένα λειτουργικό λάστιχο.

2. Kit αλλαγής ελαστικών

Πρέπει να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα. Εάν αγόρασες ένα μεταχειρισμένο όχημα κάνε έλεγχο πως υπάρχει. Περιλαμβάνει σταυρό που σε βοηθά να ξεκλειδώσεις τα μπουλόνια του λάστιχου, κλιπ για την αφαίρεση της ζάντας και φυσικά γρύλο για την ανύψωση.

3. Θα λερωθείς

Εάν φοράς λευκά ρούχα, φρόντισε να βάλεις το μπουφάν σου ή να σηκώσεις τα μανίκια σου γιατί η αλλαγή του σκασμένου λάστιχου είναι κάτι που λερώνει. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχεις στο αυτοκίνητο σου υγρά μαντηλάκια και νερό για να καθαριστείς αργότερα.

4. Δες το εγχειρίδιο του κατασκευαστή

Επειδή οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν πως αλλάζουν ένα σκασμένο λάστιχο, εάν δε το έχουν πάθει στο παρελθόν, καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Εκεί υπάρχει αναλυτικά η όλη διαδικασία βήμα βήμα, για να μπορέσεις να κάνεις την αλλαγή σωστά και να καταλάβεις πως λειτουργούν όλα αυτά τα εξαρτήματα στο Kit αλλαγής.

5. Έχεις οδική βοήθεια;

Να γιατί η οδική βοήθεια της ασφάλειας αυτοκινήτου σου είναι απαραίτητη. Εάν έχεις μείνει από λάστιχο και δεν έχεις την απαραίτητη γνώση ή υπομονή για να το αλλάξεις, κάλεσε την οδική βοήθεια και θα έρθει να σε βοηθήσει. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις ρεζέρβα μίλα με την εξυπηρέτηση πελατών και θα σου βρουν λύση άμεσα στο πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς τη συγκριμένη κάλυψη.