6 πράγματα που πρέπει να φροντίσεις πριν πουλήσεις το αυτοκίνητο σου

Ένα αυτοκίνητο που ετοιμάζεται για πώληση θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε ο ιδιοκτήτης να μην χάσει χρήματα. Μάθε όλα όσα πρέπει να κάνεις.

Όπως γνωρίζεις το εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι ένας αρκετά μεγάλος κλάδος στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτόν υπάρχουν χιλιάδες ιδιώτες, αλλά και πολλές επιχειρήσεις που καθορίζουν τους κανόνες και τις τιμές.

Εάν ετοιμάζεσαι να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για σκληρές διαπραγματεύσεις από την πλευρά των αγοραστών.

Για να τις αποφύγεις δες τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο σου πριν:

Service

Εάν θες να ανεβάσεις την τιμή θα πρέπει να πείσεις τον υποψήφιο αγοραστή πως το αυτοκίνητο σου αξίζει τα χρήματα του. Ο καλύτερος τρόπος είναι να του δείξεις το βιβλίο service και να είναι σε καλή κατάσταση. Το ότι θα το πουλήσεις δε σημαίνει πως πρέπει να το παραμελήσεις, γιατί θα είναι πάτημα να σου κόψουν πολλά χρήματα.

Κάλυψη γρατζουνιών

Δε χρειάζεται να κάνεις ολικό βάψιμο στο αυτοκίνητο σου. Μπορείς να πας σε κάποιο φανοποιείο, είτε να προμηθευτείς ειδικά προϊόντα για την κάλυψη των γρατζουνιών. Το εξωτερικό του αυτοκινήτου σου θα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος και από εκεί πολλές φορές εκτιμά αν ήσουν καλός ιδιοκτήτης και αν αξίζεις τα χρήματα που ζητάς.

Φωτογράφιση

Αφού έχεις φτιάξει το αυτοκίνητο σου θα πρέπει να κάνεις μία καλή φωτογράφιση. Βγάλε φωτογραφίες που το κάνουν δελεαστικό και παρουσιάζουν τα καλά σημεία του. Φρόντισε να είναι καθαρό το όχημα κατά τη φωτογράφιση και να μην φαίνονται οι πινακίδες σου.

Περιγραφή

Εάν φτιάξεις μία διαδικτυακή αγγελία για το αυτοκίνητο σου, τότε θα πρέπει να έχει τη σωστή περιγραφή. Σκέψου τι θα ήθελες να διαβάσεις εσύ για κάτι που πρόκειται να αγοράσεις. Όσα περισσότερα αναφέρεις τόσο πιο εύκολα θα πειστεί κάποιος πως πρόκειται για ευκαιρία.

Θέσε μία καλή τιμή

Βρες την τρέχουσα τιμή του μοντέλου και δες πως μπορείς να την δικαιολογήσεις και να ζητήσεις ίσως και κάτι παραπάνω. Εάν στοχεύεις σε ιδιώτη είναι εύκολο να κερδίσεις τα χρήματα που θες. Οι μάντρες πάντα αγοράζουν πολύ χαμηλότερα, όποτε απέφυγε τες.

Καθάρισμα και φροντίδα

Κάνε τακτικό καθάρισμα στο αυτοκίνητο σου πριν το παρουσιάσεις σε αγοραστές. Λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία τους και θα φανείς ως ένας καλός οδηγός που φροντίζει το όχημα του. Επιπλέον ποτέ μην το παροπλίσεις. Δεν θες να σου μείνει από μπαταρία.