8 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου

Ετοιμάζεις ταξίδι; Μήπως ξέχασες κάτι πίσω; Για να μην παίζει αυτό ως δεύτερη σκέψη στο μυαλό σου, δες μία λίστα με όλα όσα χρειάζεται να έχεις δει από πριν.

Εάν ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι φανταστικό, αρκεί να το κάνεις ήρεμος και χαλαρός.

Πολλοί οδηγοί όμως δεν έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο και αναγκάζονται να τα αφήσουν όλα τελευταία στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι κάτι να ξεχνούν και να είναι μέσα στο άγχος σε όλο το ταξίδι τους.

Δες τα 8 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου:

Κατάσταση οχήματος

Εάν είναι η ώρα να κάνεις κάποιο service καλό είναι να μην το αφήσεις για μετά το ταξίδι. Επιπλέον φρόντισε μιας και θα πας στον μηχανικό να ελέγξεις υγρά φρένων, υγρά μηχανής, φώτα και φυσικά την κατάσταση των ελαστικών.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια αυτοκινήτου σου θα πρέπει να είναι πάντα σε ισχύ. Επιπλέον θα πρέπει να την εκτυπώσεις και να την έχεις μαζί σου. Δεν θα ήθελες να μην βρίσκεις internet την ώρα ενός μπλόκου.

Ρεζέρβα

Ναι η ρεζέρβα πρέπει να βρίσκεται στο αυτοκίνητο σου. Φρόντισε να έχεις το απαραίτητο kit για την τοποθέτηση της και φυσικά να είναι φουσκωμένη.

Φαρμακείο

Το φαρμακείο, μαζί με το τρίγωνο και τον πυροσβεστήρα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο αυτοκίνητο σου. Καλό θα ήταν πριν το ταξίδι να κάνεις μία επιθεώρηση στις ημερομηνίες τους.

Άδεια και δίπλωμα

Η άδεια του οχήματος και το δίπλωμα οδήγησης είναι υποχρεωτικά. Για να μην τα ψάχνεις στο ταξίδι, τοποθέτησε τα στο ντουλαπάκι και φρόντισε να έχεις επιπλέον την ταυτότητα σου.

Γέμισμα ρεζερβουάρ

Πριν το ταξίδι, πέρνα από το πρατήριο καυσίμων που γνωρίζεις και γέμισε στα ¾ το ρεζερβουάρ σου. Είναι σημαντική η συγκεκριμένη αναλογία καθώς το αυτοκίνητο θα κάνει χαμηλότερη κατανάλωση.

Φορτιστής αυτοκινήτου

Εάν δεν έχεις ενσωματωμένο GPS στο αυτοκίνητο σου καλό θα ήταν να προμηθευτείς έναν φορτιστή που να γεμίζει το κινητό σου απευθείας από τη μπαταρία του. Το ταξίδι μπορεί να είναι μεγάλο και δεν ξέρεις πόσο θα χρειαστείς καθοδήγηση.

Handsfree

Μιας και φεύγεις για διακοπές κάνε τον κόπο και αγόρασε ένα handsfree. Είναι απαραίτητο για να μπορείς να μιλάς χωρίς να έχεις το άγχος της κλήσης ή τον φόβο ενός ατυχήματος.