αγορά νέου αυτοκινήτου

Αγορά νέου αυτοκινήτου: πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις

Η αγορά νέου αυτοκινήτου κρύβει μυστικά και παγίδες.

Για να κάνεις μία έξυπνη και συμφέρουσα αγορά δεν χρειάζεται να αφιερώσεις μήνες, αλλά να κινηθείς έξυπνα και μεθοδικά.

Δες λοιπόν τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου:

1. Να ορίσεις budget

Ακούγεται απλό, αλλά σίγουρα δεν είναι. Στην αγορά νέου αυτοκινήτου το διαθέσιμο budget είναι αυτό που θα καθορίσει το μοντέλο και την έκδοση του. Να θυμάσαι πως πάντα σε συμφέρει να πληρώνεις ολόκληρο το ποσό απευθείας, παρά να μπαίνεις στη λογική του δανεισμού. Οπότε ιεράρχησε τις ανάγκες σου με βάση το budget που διαθέτεις.

2. Πληροφορήσου

Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο που διάλεξες σχεδιαστικά να σου ταιριάζει όμως θα είναι έτσι και στην κατανάλωση του; Η αγορά νέου αυτοκινήτου απαιτεί να έχεις την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για το νέο σου όχημα. Διάβασε κριτικές, ενημερώσου για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ψάξε σε βάθος το θέμα.

3. Κάνε test drive

Πριν προβείς στην αγορά του καινούργιου σου αυτοκινήτου, φρόντισε να το δοκιμάσεις κάνοντας ένα test drive. Νιώσε το μελλοντικό σου αυτοκίνητο σε κάθε διάσταση και δες αν τελικά είναι φτιαγμένο για εσένα ή σε ενοχλεί κάτι σε αυτό. Μονάχα η εμπειρία της πραγματικής οδήγησης θα σε πείσει.

4. Σκέψου το καύσιμο

Κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ο τύπος καυσίμου. Πλέον έχεις τη δυνατότητα στην αγορά νέου αυτοκινήτου να επιλέξεις εσύ τον τύπο κινητήρα. Απέφυγε τους diesel και προτίμησε έναν οικολογικό ή έναν υβριδικό. Σκέψου όχι μόνο το καύσιμο, αλλά και το περιβάλλον.

5. Ενημερώσου για τα κίνητρα αγοράς

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις παρέχουν κίνητρα για την αγορά νέου αυτοκινήτου με βάση τις διάφορες περιβαλλοντικές πολιτικές. Σήμερα ισχύει η επιχορήγηση ενός ποσού του αρχικού κεφαλαίου για την απόκτηση αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

6. Κάνε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η αγορά αυτοκινήτου είναι μία μεγάλη επένδυση. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να μην σκεφτείς ούτε στιγμή την σύναψη ενός συμβολαίου μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου. Έτσι θα είσαι σίγουρος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα 364 μέρες τον χρόνο πως το νέο σου αυτοκίνητο είναι προστατευμένο από κάθε κίνδυνο.