Κλιματισμός αυτοκινήτου

Air Condition: Tips για να δροσιστείς χωρίς να το χρησιμοποιήσεις!

Το air condition πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Πώς θα ρίξεις τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου σου φυσικά; Υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τη χρήση του;

Το ελληνικό καλοκαίρι έχει και κάποιες ανυπόφορες μέρες. Η ζέστη σε συνδυασμό με την κίνηση μπορούν να ωθήσουν στα άκρα ακόμη και τον καλύτερο οδηγό.

Μπορείς να βρεις τρόπους που θα ρίξουν τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου σου εύκολα, χωρίς τη χρήση air condition; Εμείς σου έχουμε μερικές λύσεις!

Πάρκαρε έξυπνα

Για να μην μπεις σε ένα αυτοκίνητο που είναι κόλαση και το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να βάλεις τον κλιματισμό βρες μία καλή θέση parking. Αναζήτησε τη σκιά ενός δέντρου ή ενός κτιρίου, τοποθέτησε αυτά τα ειδικά καλύμματα από αλουμίνιο που αντανακλούν τον ήλιο και άφησε λίγο ανοιχτό τα μπροστινά παράθυρα ώστε να φιλτράρεται ο αέρας.

Αντηλιακές μεμβράνες

Πρόκειται ουσιαστικά για τις μεμβράνες που κάνουν φιμέ τα τζάμια. Είναι μία λύση που επιλέγουν όλο και περισσότεροι οδηγοί καθώς αποδεδειγμένα μειώνουν τη θερμοκρασία εντός της καμπίνας τουλάχιστον 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα προσφέρουν πιο άνετη οδήγηση και UV προστασία. Πρόσεξε μόνο το πόσο σκούρες θα είναι, αλλά και που θα τις τοποθετήσεις, καθώς υπάρχουν περιορισμοί στη νομοθεσία.

Παράθυρα / Ηλιοροφή

Εάν είσαι εν κινήσει τότε άνοιξε λίγο το παράθυρο ή την ηλιοροφή του οχήματος σου. Πρόκειται για την απόλυτα φυσική λύση. Στην περίπτωση όμως που είσαι κολλημένος στην κίνηση ειδικά μεσημέρι καλύτερα να την αποφύγεις λόγω των ρύπων των άλλων οχημάτων. Εκεί σήκωσε τα παράθυρα και κλείσε την ηλιοροφή και μόλις φύγεις άνοιξε τα πάλι. Τώρα αν έχεις κάμπριο δε χρειάζεται κάτι άλλο, απλά άνοιξε την κουκούλα του!

Καλύμματα ήλιου

Είναι μία πολύ καλή λύση για τα πίσω παράθυρα, ειδικά αν έχεις παιδιά. Πρόκειται για πολύ οικονομικά αξεσουάρ που μπορείς να βρεις σε πολλά σχέδια και χρώματα. Μειώνουν κατά πολύ και αυτά την ηλιακή ακτινοβολία και κάνουν πιο άνετη κάθε μετακίνηση. Επιπλέον προστατεύουν το εσωτερικό του σαλονιού σου από την ακτινοβολία και έτσι δεν θα δεις φθορά στο χρώμα του υφάσματος ή κάψιμο στο δέρμα.

Gadget ανεμιστηράκι

Κι όμως υπάρχει, είναι ιδιαίτερα οικονομικό και καίει πολύ λιγότερο από το κλιματιστικό. Με μία καλή έρευνα αγοράς θα βρεις αυτό που ψάχνεις εύκολα. Πρόσεξε μόνο να είναι μικρό και διακριτικό καθώς απευθύνεται στα μπροστινά καθίσματα.