πως να επιλέξω επαγγελματικό όχημα

Άνεση ή λειτουργικότητα; Να πως πρέπει να επιλέξετε το όχημα σας

Το αιώνιο δίλημμα των οδηγών επαγγελματικών οχημάτων είναι αν θα πρέπει να αγοράσουν ένα λειτουργικό όχημα που παρέχει άνεση ή λειτουργικότητα. Οι κατασκευάστριες εταιρείες σήμερα συμμερίζονται αυτό τον προβληματισμό και προσπαθούν να δημιουργήσουν λύσεις οι οποίες θα ικανοποιούν και τις δύο ανάγκες. Ο κάθε ένας όμως, είναι μοναδικός.

Ας δούμε μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στην επιλογή του.

1. Ασφάλεια

Το σημαντικότερο απ’ όλα για τον επαγγελματία οδηγό είναι η προσωπική του ασφάλεια, καθώς περνάει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του οδηγώντας. Το νέο όχημα που πρόκειται να επιλέξει πρέπει να πληροί όλα τα standards ασφαλείας και να είναι εξοπλισμένο με επιπλέον συστήματα καθώς η ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να μετριέται σε χρήματα.

2. Άνεση

Η άνεση είναι το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα στην επιλογή ενός οχήματος. Ένα άνετο και ξεκούραστο όχημα για τον οδηγό στην πραγματικότητα αποτελεί την πιο λειτουργική επιλογή γιατί παραμένει παραγωγικός για πολύ περισσότερο. Άνετοι χώροι και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μπορούν να δώσουν πολλές περισσότερες ώρες συγκέντρωσης στον επαγγελματία οδηγό και σίγουρα πολύ υψηλότερη απόδοση στο έργο του.

3. Έξυπνο

Το νέο όχημα που θα επιλέξετε θα ήταν ιδανικό να είναι εξοπλισμένο με «έξυπνα» συστήματα που θα προειδοποιούν για το δρόμο, θα βοηθούν στο παρκάρισμα και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στη δουλειά σας. Αρκετοί επαγγελματίες οδηγοί παραμένουν σκεπτικοί ως προς τους αυτοματισμούς συστημάτων, καθώς πιστεύουν πως είναι δυσλειτουργικοί. Το αντίθετο, τα νέα επαγγελματικά όργανα και συστήματα είναι πιο αξιόπιστα από ποτέ, καθώς δοκιμάζονται και αποτελούν καινοτομία για την αλλαγή του τρόπου εργασίας για τον σύγχρονο οδηγό.

4. Οικονομικό

Να ξεκαθαρίσουμε, όταν λέμε οικονομικό δεν μιλάμε για την αγορά του, αλλά για την κατανάλωση καυσίμου, καθώς ένα επαγγελματικό όχημα κινείται συνέχεια και πρέπει να συμφέρει. Το νέο trend που κερδίζει έδαφος είναι το ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Ένα πλεονέκτημα του είναι, πως αρκετές φορές είναι μεγαλύτερο από ένα Ι.Χ. έτσι μπορεί να έχει ισχυρότερες μπαταρίες για μεγαλύτερη αυτονομία. Πάραυτα, αν παραμείνετε στο «παραδοσιακό» καύσιμο επιλέξτε κινητήρες χαμηλής κατανάλωσης και ρύπων.

5. Λειτουργικό

Το λειτουργικό βρίσκεται στο τέλος γιατί στην πραγματικότητα βρίσκεται σε όλα τα παραπάνω. Αρκετές φορές, το λειτουργικό λανθασμένα παραπέμπει στο όχημα με μεγάλους χώρους φορτίων, τον μικρό σχεδιασμό και ή την δυνατή μηχανή. Το πραγματικά λειτουργικό όχημα δεν είναι αυτό που μπορεί να μεταφέρει πολλά, αλλά αυτό που βοηθά τον ίδιο τον οδηγό και δεν τον ταλαιπωρεί. Το ιδανικό όχημα που θα επιλέξετε με βάση εσάς πρώτα, αλλά και τη δουλειά σας θα είναι το πιο λειτουργικό όχημα.