Πώς να αντιμετωπίσεις την κίνηση χωρίς νεύρα

Πώς να αντιμετωπίσεις την κίνηση χωρίς νεύρα

Η κίνηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάθε οδηγός.

Αν και δεν υπάρχει διαφυγή δεν χρειάζεται απογοήτευση και εκνευρισμός, καθώς υπάρχουν τρόποι που μπορεί να την κάνουν δημιουργική ή χαλαρωτική. Για να δούμε μερικούς:

1. Μελέτησε μουσική

Ναι, πολύ καλά διάβασες το «μελέτησε». Η κίνηση είναι η καλύτερη στιγμή να ακούσεις μουσική και να την κατανοήσεις σε βάθος. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να αναζητήσεις δίσκους από συγκροτήματα που θα ήθελες να ακούσεις και να διευρύνεις τους μουσικούς σου ορίζοντες. Αν έχεις και ηχοσύστημα που συνδέεται με το κινητό, τότε η κίνηση γίνεται η καλύτερη στιγμή της ημέρας.

2. Μάθε ακούγοντας

Θα έχεις ακούσει για τα podcast, τα ηχητικά σεμινάρια διαφόρων πραγμάτων. Η κίνηση στον δρόμο τώρα είναι ευκαιρία ώστε να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου, να μάθεις περισσότερα για τα χόμπι σου ή ακόμα και να διαβάσεις ένα βιβλίο απλά ακούγοντας το αντίστοιχο podcast.

3. Μίλησε στο τηλέφωνο

Η κίνηση στον δρόμο είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μιλήσεις στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες σου ή ακόμα και να κλείσεις ζητήματα στη δουλειά σου. Δούλεψε έξυπνα από το τιμόνι σου χρησιμοποιώντας πάντα το κινητό με τον σωστό τρόπο, είτε ανοιχτή ακρόαση είτε ασύρματα hands free ακουστικά.

4. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου

Εάν είσαι κολλημένος στον δρόμο και έχεις smartphone μπορείς να οργανώσεις το πρόγραμμά σου χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή που λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Η κίνηση πλέον δεν είναι πεταμένος χρόνος, αλλά η ευκαιρία σου να γίνεις πιο οργανωτικός.

5. Άκου μία ραδιοφωνική εκπομπή

Το ραδιόφωνο είναι ο καλύτερος σύντροφος του οδηγού. Ειδικά στην κίνηση μπορείς να ανακαλύψεις νέα προγράμματα και είδη μουσικής και τελικά να κολλήσεις.

6. Κάνε μασάζ

Και όμως μπορείς! Υπάρχουν ειδικές συσκευές που συνδέονται στο όχημά σου και προσφέρουν χαλαρωτικό μασάζ στην πλάτη και στον αυχένα ή ξεκουράζουν αυτά τα σημεία χρησιμοποιώντας θέρμανση. Τώρα η κίνηση γίνεται η ώρα της χαλάρωσης.

7. Απόλαυσε έναν καφέ

Εάν κάνεις μία έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά και διαφορετικά αξεσουάρ. Ένα από αυτά είναι η εσπρεσιέρα αυτοκινήτου. Εάν λοιπόν πετύχεις κίνηση και δεις πως δεν υπάρχει σωτηρία, απλά βάλε χειρόφρενο, τοποθέτησε την κάψουλα στην εσπρεσιέρα και μετέτρεψε το σαλόνι του αυτοκινήτου σου σε μπιστρό.