χιονολάστιχα

Αντίο αλυσίδες, ήρθανε τα χιονολάστιχα!

Τα χιονολάστιχα είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, εάν κάνεις συχνές διαδρομές στα βουνά τον χειμώνα.

Σίγουρα έχεις ακούσει πως πρέπει να έχεις ένα ζευγάρι αλυσίδες πάντα μαζί σου εάν πρόκειται να κάνεις μία εκδρομή στο βουνό, όμως τι γίνεται εάν ο δρόμος σε βγάζει συχνά προς τα εκεί;

Δες λοιπόν γιατί θα πρέπει να προτιμήσεις τα χιονολάστιχα αντί των αλυσίδων:

1. Είναι μία καλή επένδυση

Αρχικά τα χιονολάστιχα δεν είναι κάτι τόσο φτηνό. Αυτό που πληρώνεις ελάχιστα παραπάνω είναι η αποτελεσματικότητα τους. Είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και να διευκολύνουν την οδήγηση με πάγο ή χιόνι προσφέροντας την μέγιστη ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος που επενδύεις σε χιονολάστιχα.

2. Τα χρειάζεσαι

Εάν μένεις κοντά στη θάλασσα, τα χιονολάστιχα δεν θα σου είναι και τόσο χρήσιμα. Όμως στην περίπτωση που μένεις βορειότερα ή σε ορεινή περιοχή, θα πρέπει να είναι τα βασικά σου λάστιχα τον χειμώνα. Σκέψου πως κάτω των 7 βαθμών Κελσίου η άσφαλτος αρχίζει να γλιστράει.

3. Είναι πρακτικό ζήτημα

Σκέψου τι σε συμφέρει περισσότερο οι αλυσίδες που φθείρονται εύκολα και κουράζουν ένα λάστιχο ή ένα εξειδικευμένο ελαστικό που θα το βάλεις μία φορά και θα κάτσει για μήνες; Τα χιονολάστιχα λοιπόν καλύπτουν αυτή την ανάγκη.

4. Δεν παγώνουν

Τα χιονολάστιχα είναι γνωστά ως χειμερινά ελαστικά ή αλπικά και δεν παγώνουν ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει όμως να μην τα μπερδέψεις με τα σκανδιναβικά τα οποία είναι σχεδιασμένα για πολικές θερμοκρασίες και δεν έχουν καμία απολύτως χρήση στην χώρα μας. Τα απλά χιονολάστιχα περιέχουν γόμες οι οποίες παραμένουν ελαστικές και ειδικά αυλακώματα τα οποία επιτρέπουν την αποχέτευση του νερού.

5. Αποδίδουν καλύτερα από τις αλυσίδες

Οι αλυσίδες είναι αρκετά δυνατές και είναι αλήθεια, όμως τα χιονολάστιχα αποδίδουν αρκετά περισσότερο. Δεν είναι μόνο το πρακτικό θέμα και ο χρόνος, αλλά αποτελούν ένα στοιχείο του αυτοκινήτου που αναπτύσσεται με τεχνολογίες για ακόμα και πολύ ειδικές περιπτώσεις. Στην αγορά θα βρεις διάφορα χιονολάστιχα, όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ποια ακριβώς χρειάζεσαι με βάση τα χαρακτηριστικά του δρόμου που αντιμετωπίζεις. Αντίθετα οι αλυσίδες έχουν πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή και είναι μόνο για το χιόνι και τον παγετό.