πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Αυτά είναι τα πιο απλά βήματα για να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου

Έχεις πάρει απόφαση πως θες να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου αλλά σκέφτεσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεθεί αγοραστής; Κανένα πρόβλημα, καθώς το Internet σου λύνει τα χέρια αν δεν θες να απευθυνθείς σε κάποια επιχείρηση που ασχολείται αποκλειστικά με τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων. Με τα παρακάτω tips, ο αγοράστης θα είναι θέμα χρόνου να βρεθεί:

1. Βρες το κατάλληλο μέσο

Θα πρέπει να βάλεις στο σωστό μέσο την αγγελία σου για να την δουν όσο περισσότεροι ενδιαφερόμενοι γίνεται. Αναζήτησε τα μεγαλύτερα εξειδικευμένα sites, γύρω από την πώληση αυτοκινήτου, δες τους όρους και επίλεξε αυτό που σε συμφέρει περισσότερο αλλά και διακρίνεται για την αξιοπιστία του για να βάλεις την αγγελία σου.

2. Ποτέ μην μένεις σε μία αγγελία

Σίγουρα ένα site θα σε βοηθήσει να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου, αλλά μην ξεχνάς πως υπάρχουν και εναλλακτικά μέσα, όπως οι εφημερίδες με αγγελίες αλλά και υπηρεσίες, όπως το marketplace στο Facebook που αξίζουν μία καταχώρηση.

3. Φτιάξε μια ολοκληρωμένη αγγελία

Για να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου εύκολα θα πρέπει να το κάνεις και σωστά. Βάλε στη θέση του πιθανού αγοραστή τον εαυτό σου και σκέψου τι θα ήθελες. Η αγγελία σου λοιπόν θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το όχημα, δηλαδή τα χιλιόμετρα του, τα πιθανά προσωρινά services, το έτος κατασκευής, τα κυβικά του και άλλα χαρακτηριστικά. Ακόμη από την αγγελία δεν θα πρέπει να λείπουν οι φωτογραφίες του οχήματος αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

4. Τι να προσέξεις

Προσπάθησε να μην εκθέσεις προσωπικά σου στοιχεία όπως σταθερό τηλέφωνο ή διεύθυνση κατοικίας που δεν απασχολούν έναν πιθανό αγοραστή. Ακόμη οι φωτογραφίες του οχήματος θα πρέπει να καλύπτουν τους αριθμούς των πινακίδων.

5. Να παρέχεις τη σωστή πληροφόρηση

Το πιθανότερο είναι να δεχτείς πολλές κλήσεις. Θα πρέπει να δώσεις τις κατάλληλες πληροφορίες ακόμα και αν δεν είναι σίγουροι πως αναζητούν κάτι σαν το όχημα σου. Θα πρέπει να είσαι ευγενικός αλλά και παράλληλα τυπικός σε περίεργες ερωτήσεις. Προσπάθησε να συναντήσεις σε κεντρικά σημεία τους υποψήφιους αγοραστές και να έχεις ένα πρόγραμμα καθώς πολλά ραντεβού είναι πιθανό να ακυρωθούν.

6. Κάνε καλή εντύπωση

Αν θες να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου θα πρέπει να το παρουσιάσεις σε καλή κατάσταση. Σίγουρα θα πρέπει να είναι καθαρό και συμμαζεμένο, ενώ θα ήταν καλό να έχεις φροντίσει να μην υπάρχουν φθορές στο χρώμα. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει το σημαντικότερο ρόλο.

7. Έλεγξε τον αγοραστή

Τέλος, όταν δώσετε τα χέρια τα διαδικαστικά της μεταβίβασης, θα ήταν καλό να το κάνετε με κάποιον δικηγόρο.