Ασφάλεια απώλειας κλειδιών

Τι είναι η ασφάλεια κλειδιού και γιατί τη χρειάζεται ο καθένας

Με την ασφάλεια κλειδιού έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το πορτοφόλι σου πιο γεμάτο. Γνώρισε τώρα μία ιδιαίτερα χρήσιμη κάλυψη που δεν είναι και τόσο δημοφιλής.

Πριν πολλά χρόνια ένα κλειδί αυτοκινήτου δεν κόστιζε πολλά χρήματα, οπότε η απώλεια του ήταν απλά ένα μικρό έξοδο και η ταλαιπωρία για την έκδοση νέου.

Από το 2004 και μετά όπου τα περισσότερα οχήματα έχουν κλειδιά – τηλεκοντρόλ ή διάφορα άλλα συστήματα όπως μαγνητικές κάρτες που ξεκλειδώνουν τον εγκέφαλο, η απώλεια του κλειδιού γίνεται μία ακριβή υπόθεση.

Πόσο μπορεί να κοστίσει;

Εξαρτάται την εταιρεία, το μοντέλο και φυσικά το σύστημα.

Ένα απλό αυθεντικό ηλεκτρονικό κλειδί αυτοκινήτου μπορεί να ξεκινά από τα 150€ και να ανεβαίνει αρκετά, όταν όμως το χάνεις χρειάζεται να αλλάξεις κλειδαριά, immobilizer και πολλά άλλα.

Με απλά λόγια λοιπόν το κόστος μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 300€, ενώ αν μιλάμε για υπερσύγχρονα οχήματα το κόστος είναι πολύ υψηλότερο λόγω των πολλών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ασφάλεια κλειδιού

Κάποιες εταιρείες την παρέχουν ως ξεχωριστή κάλυψη, ενώ άλλες την εντάσσουν στο πρόγραμμα μερικής ή ολικής κλοπής, ενώ αποζημιώνουν με διαφορετικό τρόπο.

Μερικές ασφαλιστικές προσφέρουν αποζημίωση για την απώλεια, ενώ άλλες μονάχα για το ενδεχόμενο κλοπής, έτσι θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στο τι ισχύει κάθε φορά.

Ως προς το κομμάτι της κάλυψης αυτό μπορεί να αφορά αποκλειστικά την αντικατάσταση ενός κλειδιού μέχρι ένα ποσό, την αλλαγή κλειδαριών ή ακόμη και immobilizer, αναλόγως πάντα το συμβόλαιο και τον τρόπο κάλυψης.

Αξίζει τελικά;

Εάν βρεις μία εταιρεία που σου δίνει ένα σημαντικό ποσό και σε καλύπτει ακόμη και στην απλή απώλεια φυσικά και αξίζει. Πρόκειται για μία πρόσθετη κάλυψη χωρίς ιδιαίτερο κόστος που μπορεί να σε βγάλει από τα περιττά έξοδα είτε γιατί ήσουν ξεχασιάρης, είτε γιατί βιαζόσουν, είτε γιατί έπεσες θύμα κλοπής.

Σίγουρα είναι μία λύση για την καθημερινότητα μίας και όπως είδες η αντικατάσταση κλειδιού κοστίζει όσο μία άλλη ζημιά είτε στο χρώμα, είτε στο φανάρι ή τον ηλεκτρικό καθρέπτη.

Στην περίπτωση που τώρα την πάρεις μέσα από μία ασφάλεια μερικής ή ολικής κλοπής είναι ακόμη καλύτερο γιατί δεν θα χρειαστεί να την αναζητήσεις!