ασφάλεια κλοπής

Ασφάλεια κλοπής. Για να κοιμάσαι ήσυχος

Η ασφάλεια κλοπής είναι ο μόνος τρόπος για ν’ αποζημιωθείς στην περίπτωση εξαφάνισης του αυτοκινήτου σου.

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Όσο πιο καινούργιο είναι ή φαίνεται ένα όχημα, τόσες περισσότερες είναι και οι πιθανότητες ο οδηγός του να το κλάψει.

Για δες λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, ώστε να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.

1. Μερική ασφάλεια κλοπής

Μία ασφάλεια κλοπής σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τον τρόπο αποζημίωσης σου. Η μερική ασφάλεια κλοπής καλύπτει την αφαίρεση ενσωματωμένων σταθερών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου όπως οι τροχοί, αξεσουάρ μέχρι ενός ποσού όπως το ηχοσύστημα, τις ζημιές που θα προκληθούν στο όχημα κατά την πράξη κλοπής όπως μίζα, κλειδαριές και ταμπλό.

2. Ολική ασφάλεια κλοπής

Η ολική ασφάλεια κλοπής είναι ο τρόπος για να αποζημιωθείς εάν το αυτοκίνητο σου εξαφανιστεί για τα καλά. Η ασφαλιστική εταιρεία θα σε καλύψει με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου και το δηλωμένο ασφαλιστικό κεφάλαιο. Έτσι εάν έχεις αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο, είναι απαραίτητη.

3. Πρόσεξε το ασφαλισμένο κεφάλαιο

Όπως και στη μικτή, έτσι και στην ασφάλεια κλοπής, αυτό που μετράει για την αποζημίωση σου είναι το δηλωμένο ασφαλιστικό κεφάλαιο. Δεν πρέπει ούτε να υπερασφαλίσεις το όχημα σου, δηλαδή να το εκτιμήσεις πάνω από την τρέχουσα εμπορική αξία του. Ο λόγος είναι πως θα πληρώσεις περισσότερα χρήματα για την ασφάλεια του, αλλά στην περίπτωση κλοπής θα αποζημιωθείς με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του. Αντίστοιχα στην περίπτωση υπασφάλισης, δηλαδή την χαμηλότερη εκτίμηση του, θα πληρώσεις λιγότερα χρήματα, αλλά θα έχεις μειωμένη αποζημίωση, παρά την υψηλότερη τρέχουσα εμπορική αξία του.

4. Απαλλαγή

Η απαλλαγή είναι ένα ποσό το οποίο δεν έχει υποχρέωση η ασφαλιστική να καταβάλει. Είναι ο τρόπος να ρίχνεις το κόστος του συμβολαίου, αλλά χρειάζεται προσοχή στον ορισμό της, ώστε η ασφάλεια που θα κάνεις να είναι ουσιαστική. Μία υψηλή απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερη τιμή στην ασφάλεια, αλλά περισσότερη επιβάρυνση στην τσέπη σου σε περίπτωση κλοπής. Φρόντισε να βρεις την ιδανική φόρμουλα, ώστε να είσαι πάντα ικανοποιημένος.