Αυτοκίνητο στην παραλία: 5 συμβουλές για να μην κάνεις το σαλόνι του αυτοκίνητου σου μούσκεμα

Το αυτοκίνητο και η παραλία δεν πάνε πάντα μαζί. Ο λόγος είναι η άμμος και το νερό τα οποία το καταστρέφουν. Δες πως θα βρεις τη λύση για να απολαύσεις καλοκαίρι.

Πόσες φορές πριν το μπάνιο σκέφτεσαι την άμμο, το νερό, το αλάτι και πλυντήριο αυτοκινήτου που θα πρέπει να επισκεφτείς σύντομα. Εάν γίνεται κάθε φορά, μάλλον κάνεις κάτι λάθος.

Έλα να δούμε μαζί 5 tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος και να απολαύσεις επιτέλους την παραλία σαν άνθρωπος.

1. Καλύμματα

Τα καλύμματα αυτοκινήτου είναι ίσως η πρώτη επένδυση που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο σου. Είναι απαραίτητα ώστε να προστατέψεις τα καθίσματα από το αλάτι, τη σκόνη και την άμμο. Εάν τώρα θες να μην περάσει ούτε μία σταγόνα νερό, φρόντισε να στεγνώσεις καλά και να βάλεις και πετσέτα πάνω από τα καλύμματα αυτοκινήτου.

2. Λαστιχένια πατάκια

Τα λαστιχένια πατάκια είναι ιδανικά για να προστατέψουν το πάτωμα του αυτοκινήτου. Ο λόγος είναι πως καθαρίζουν πανεύκολα με νερό και δεν έχουν πόρους στους οποίους μπορούν να εγκλωβιστούν άμμος και πετραδάκια. Επιπλέον δεν φθείρονται τόσο εύκολα και είναι πολύ οικονομικά.

3. Σκουπάκι

Για εσένα, τον μανιακό με την καθαριότητα το σκουπάκι είναι απαραίτητο για να τραβάς ακόμα και τον τελευταίο κόκκο άμμου από το σαλόνι του αυτοκινήτου σου. Έχετε το πάντα φορτισμένο για την επόμενη μέρα μετά το μπάνιο.

4. Φροντίδα δέρματος

Τα δερμάτινα σημεία του αυτοκινήτου όπως το ταμπλό ή το τιμόνι και τα δερμάτινα καθίσματα θέλουν ειδική φροντίδα. Το θαλασσινό νερό περιέχει αλάτι που φθείρει το δέρμα και το αφυδατώνει. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τα σκασίματα είναι να πάρεις ειδικά προϊόντα φροντίδας δέρματος. Κερί, κρέμες και οτιδήποτε άλλο χρειαστείς θα τα βρεις στο εμπόριο. Επιπλέον ποτέ μην μπεις βρεγμένος και κάτσεις στο δερμάτινο σαλόνι.

5. Κουκούλα

Η κουκούλα δεν κρατά καθαρό το σαλόνι σου, όμως μπλοκάρει τον ήλιο και δεν αφήνει τα καθίσματα να σκάσουν από τη ζέστη και να ξεθωριάσουν. Επιπλέον προστατεύει το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου και είναι μία καλή λύση γενικά για να μειώνει την θερμοκρασία η οποία μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρονικ