Αυτοκίνητο σε ακινησία: Τα 5 tips για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Εάν έχεις το αυτοκίνητο σε ακινησία, σίγουρα χρειάζεσαι κάποια μικρά tips τα οποία εξασφαλίζουν την ασφάλεια του σε κάθε επίπεδο. Τι λες πάμε να τα δούμε;

Μπορεί να έχεις το αυτοκινήτου σε ακινησία λόγω του κορονοϊού ή απλά να αποφάσισες πως δεν θες να το κινήσεις αυτή την περίοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αφήνοντας το σε μια θέση είναι και εξασφαλισμένο.

Αρχικά θα πρέπει να πηγαίνεις να κάνεις μία συντήρηση που και που, αλλά και να κάνεις μερικά μικρά πράγματα για την προστασία. Δες τα:

Κάλυψε το

Εάν το αυτοκίνητο σε ακινησία βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να πάρεις τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα ώστε να μην φθαρεί. Τι σημαίνει τώρα αυτό; Βάλε ειδικά αντιηλιακά πάνελ στο παρμπρίζ ώστε να το προστατέψεις από τον ήλιο σε περίπτωση που δεν έχεις κουκούλα. Όμως εάν αναζητάν την απόλυτη λύση, απλά κάλυψε το ολόκληρο με μία κουκούλα και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου από γρατζουνιές, κουτσουλιές και σκόνη.

Ασφάλεια τιμονιού

Μία λύση για να είσαι ήρεμος, είναι να βάλεις ασφάλεια τιμονιού. Πρόκειται για έναν ειδικό μηχανισμό που κλειδώνει το τιμόνι και δεν επιτρέπει στους κλέφτες να έχουν πρόσβαση. Εάν κατοικείς σε περιοχή με εγκληματικότητα και το αυτοκίνητο σε ακινησία, είναι η μόνη σου επιλογή, τότε η ασφάλεια τιμονιού θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Συναγερμός

Εάν έχεις συναγερμό φρόντισε να είναι ενεργοποιημένος, είναι μία πολύ καλή λύση για την προστασία του αυτοκινήτου σε ακινησία. Εάν δεν έχεις, μπορείς να προμηθευτείς έναν εξωτερικό συναγερμό που θα εγκαταστήσεις εύκολα μόνος και θα προστατέψει το όχημα σου σε περίπτωση απόπειρα κλοπής.

Σφήνες

Το αυτοκίνητο σε ακινησία σημαίνει πως θα μείνει σε αυτή τη θέση για αρκετό καιρό. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να μην αρκεστείς μόνο στο χειρόφρενο. Μπορείς να τοποθετήσεις ειδικές σφήνες στις ρόδες, ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν θα μετακινηθεί ούτε χιλιοστό από τη θέση του.

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Έχεις αυτοκίνητο σε ακινησία με πινακίδες; Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει ασφάλεια αυτοκινήτου. Ναι μπορεί να μην οδηγείς, όμως είσαι υποχρεωμένος από τον νόμο να έχεις ασφαλισμένο το αυτοκίνητο σου. Πέρα αυτού, δεν κινδυνεύεις από το να σου καταβληθεί πρόστιμο, μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων. Φρόντισε να ρίξεις μία ματιά στο ασφαλιστήριο σου για να είσαι σίγουρος!