Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του στην Ελλάδα

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο προσφέρει πολλές ευκολίες και σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις παντού. Μάθε τι χρειάζεται να ξέρεις για τα ταξίδια στην Ελλάδα.

Εάν σου αρέσουν τα ταξίδια και είσαι άνθρωπος της περιπέτειας, που θέλει όμως και τις ανέσεις του, τότε θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ταξιδέψεις ή ακόμα και να αγοράσεις ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Είναι ένα όχημα που σου προσφέρει πολλά, είναι εξαιρετικά ασφαλές, χαρακτηρίζεται από μεγάλη αυτονομία, όμως έχει και κάποιες δεσμεύσεις.

Έφτασε η ώρα να δεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα:

  • Πλεονεκτήματα

Οικονομία

Αν και μεγάλο όχημα, το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, δεν αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες και τις περισσότερες φορές έχει diesel κινητήρα ή υβριδικό σύστημα καυσίμων. Αυτό σημαίνει πως από θέμα κατανάλωσης είναι αρκετά οικονομικό για τα ταξίδια.

Ανέσεις

Ανάλογα τον τύπο του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, θα γνωρίσεις και διαφορετικές ανέσεις. Τα κρεβάτια είναι ευρύχωρα και παρέχει ακόμα και τη δυνατότητα μαγειρέματος. Επιπλέον οι δεξαμενές με το νερό σου εξασφαλίζουν πως θα μπορείς να χρησιμοποιείς κανονικά την χημική τουαλέτα και να κάνεις μπάνιο.

Ασφάλεια

Από τη στιγμή που δεν αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, είναι ένας ασφαλής τρόπος για να ταξιδεύεις, αρκεί να είσαι νηφάλιος και προσεκτικός. Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι ένα αξιόπιστο όχημα, παρά το μέγεθος του, όμως χρειάζεται εξοικείωση, εάν το προηγούμενο όχημα που οδηγούσες ήταν απλά ΙΧ.

  • Μειονεκτήματα

Περιορισμοί

Δυστυχώς η ελευθερία που σου προσφέρει το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο σταματά όταν πρέπει να το παρκάρεις. Στην Ελληνική νομοθεσία, υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί για το πόση ώρα και σε ποια μέρη μπορείς να αφήσεις το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Ενημερώσου καλά πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, εάν έχεις σκοπό να περάσεις από κάποια πόλη.

Διόδια

Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα για το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στην Ελλάδα είναι τα πολλά και ακριβά διόδια. Εάν κάνεις ένα ταξίδι με πολλά άτομα δεν θα σου φανεί το κόστος γιατί πάει συνολικά. Θα πρέπει λοιπόν να κάνεις μία εκτίμηση το πόσο θα σου κοστίσουν όλα μαζί με βάση τον προορισμό σου.

Χημική τουαλέτα

Η χημική τουαλέτα είναι αρκετά πρακτική, όμως πρέπει να είσαι προσεκτικός που θα την αδειάσεις, όταν γεμίσει. Να θυμάσαι πως δεν πετάς ποτέ το περιεχόμενο της στη φύση ή σε κάποιο χωράφι, παρά μόνο σε κάποια άλλη χημική τουαλέτα ή σε ειδικό χώρο διαχείρισης λυμάτων. Είναι θέμα υπευθυνότητας.