ασφάλεια-του-ηλεκτρικού-ποδηλάτου

Αξίζει τελικά η ασφάλεια του ηλεκτρικού ποδηλάτου;

Η ασφάλεια ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι το νέο must have, εάν επιλέγεις να διασχίζεις την πόλη σου σε μία σέλα. Ασφάλεια σε κάθε διαδρομή, χωρίς φόβο απροόπτων.

Το ποδήλατο ανέκαθεν ήταν ένα πολύ αγαπητό και πρακτικό μέσο το οποίο έχει ένα φανατικό κοινό. Αρκετοί μάλιστα επιλέγουν να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για τις μικρές διαδρομές ως απάντηση στην κίνηση και την προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.

Ασφαλίζονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα;

Όμως από τη στιγμή που βγαίνουμε στον δρόμο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά και να εμπλακούμε σε ένα ατύχημα.

Σήμερα δίνεται πλέον η δυνατότητα στον καθέναν να κάνει μία ασφάλεια ηλεκτρικού ποδηλάτου και να έχει το κεφάλι του ήσυχο από κάθε κίνδυνο.

Είναι απαραίτητη;

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν αναφέρει πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλίζει κάποιος το ηλεκτρικό ποδήλατό του.

Φυσικά όμως στην περίπτωση ενός ατυχήματος, αυτό το κενό δεν εμποδίζει κανέναν στο να θεωρήσει το όχημα ανασφάλιστο και να διεκδικήσει υψηλές αποζημιώσεις. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως αν θες να είσαι καλυμμένος, ναι τότε είναι απαραίτητη για όλους.

Τι προσφέρει;

Ανάλογα την εταιρεία και το πακέτο θα δεις διάφορες παροχές. Η βασικότερη είναι η αστική ευθύνη προς τρίτους, δηλαδή η αποζημίωση άλλων ιδιοκτητών οχημάτων για πιθανούς τραυματισμούς ή υλικές φθορές που τους προκάλεσες.

Από εδώ και πέρα μπαίνουν διάφορες άλλες καλύψεις στο παιχνίδι.

Κάποιες εταιρείες καλύπτουν το προσωπικό ατύχημα του αναβάτη, καθώς του προσφέρουν αποζημίωση για ιατρικές δαπάνες, οδοντιατρική αποκατάσταση ύστερα από ατύχημα, επισκευή ή νέα γυαλιά σε περίπτωση πτώσης και πολλά άλλα.

Πόσο πιθανό είναι να την χρειαστώ;

Όπως γνωρίζεις καθημερινά γίνονται πολλά μικροατυχήματα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο, όσα θετικά και αν έχει, το βασικό του μειονέκτημα είναι πως σε αφήνει εκτεθειμένο.

Έτσι και το παραμικρό μπορεί να σε ρίξει κάτω και να έχεις διάφορους μικροτραυματισμούς ή σπασίματα.

Αυτό και μόνο αρκεί για να έχεις μία ασφαλιστική κάλυψη που μπορεί να φροντίσει ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσεις έναν άλλο οδηγό, αλλά και τα έξοδα του νοσοκομείου ή κάποια προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να σου καταστράφηκαν κατά την πτώση.

Τώρα έχεις και την απάντηση για το πόσο σημαντική είναι, αλλά και για το πόσο πιθανό είναι να αξιοποιήσεις κάποια υπηρεσία της.