Βάψιμο αυτοκινήτου: 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αλλάξεις χρώμα

Το βάψιμο αυτοκινήτου είναι κάτι που το θέλουν πολλοί ιδιοκτήτες, μετά από καιρό, ώστε να ανανεώσουν το όχημα τους. Μάθε πάρε πληροφορίες για τη διαδικασία του.

Η επιλογή για το βάψιμο αυτοκινήτου γίνεται αποκλειστικά από το εσένα. Μπορεί το μεταχειρισμένο όχημα που βρήκες σε πολύ καλή τιμή να ήταν άλλο χρώμα και να θες να το αλλάξεις ή να βαρέθηκες την απόχρωση που έχει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείς εδώ και 5-6 χρόνια.

Πριν πάρεις την απόφαση όμως να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή, δες αυτά τα 6 πράγματα που σε ενδιαφέρουν:

Κοστίζει

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως είναι μία διαδικασία που κοστίζει και θα σε αφήσει για ένα μικρό διάστημα χωρίς όχημα. Έτσι φρόντισε αν κάνεις βάψιμο αυτοκινήτου να επιλέξεις μία εποχή που δεν θα χρειάζεσαι και τόσο το όχημα σου και φυσικά να έχεις μαζέψει ήδη τα χρήματα, χωρίς να έχεις αμελήσει τα services του.

Επιλογή χρώματος

Η επιλογή του χρώματος είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η καλύτερη και πιο ανθεκτική λύση, ακόμα και για την πόλη, είναι το μεταλλικό χρώμα διπλής επίστρωσης με σμάλτο. Αρκετοί κάνουν βάψιμο αυτοκινήτου με ματ χρώματα που είναι πιο εντυπωσιακά. Το πρόβλημα είναι πως η απουσία σμάλτου επιτρέπει το χρώμα να φθαρεί πολύ πιο εύκολα και να αφήσει πολύ πιο έντονα σημάδια από γρατζουνιές.

Κάνε κάτι που θες!

Το βάψιμο αυτοκινήτου δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε τόσο. Έτσι λοιπόν φρόντισε να επιλέξεις ένα χρώμα που σε ικανοποιεί απόλυτα και να είσαι σίγουρος πως δεν θα το βαρεθείς και τον επόμενο χρόνο θα θες κάτι άλλο. Είναι σημαντικό να είσαι σίγουρος για την επένδυση σου, ώστε να μην πετάξεις τα λεφτά σου.

Βρες εξειδικευμένη επιχείρηση

Πολλοί μπορούν ν’ αναλάβουν το βάψιμο αυτοκινήτου, όμως κάποιος εξειδικευμένος τεχνίτης γνωρίζει όλα τα στάδια του. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως θα κάνει σωστή δουλειά που θα αντέξει και θα έχει τα ιδανικά εργαλεία να πετύχει το αποτέλεσμα. Ίσως κοστίσει παραπάνω, όμως μην ξεχνάς είναι κάτι που το κάνεις σπάνια.

Φροντίδα

Το βάψιμο αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε, όμως η φροντίδα για να μείνει εντυπωσιακό το χρώμα και χωρίς σημάδια σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να γίνει συχνότερη. Μην αφήνεις το όχημα σου σε μέρη που θα βρεις κουτσουλιές και αν εντοπίσεις κάποια αφαίρεσε τη άμεσα. Τέλος κάνε συχνό κέρωμα για να προστατεύεται το νέο χρώμα.