Δερμάτινα καθίσματα: Καθάρισε τα γρήγορα και εύκολα

Τα δερμάτινα καθίσματα θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή στο καθάρισμα τους. Δες όλα όσα χρειάζεσαι για να το κάνεις σωστά και με ασφάλεια για το δέρμα.

Όσοι έχουν δερμάτινα καθίσματα, ξέρουν πολύ καλά το πόσο εύκολα μπορούν να χαλάσουν και τις περισσότερες φορές φαίνονται ως υπερβολικοί με τα «μη» τους, στους άλλους.

Η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο μίας και τα δερμάτινα καθίσματα, είναι πολύ ακριβά στην τοποθέτηση και πολύ ευαίσθητα.

Δες όλα πρέπει να ξέρεις για το καθάρισμα των δερμάτινων καθισμάτων σου.

Ξεσκόνισμα

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα δερμάτινα καθίσματα, είναι το τακτικό ξεσκόνισμα. Ιδανικά θα πρέπει να το κάνεις μία φορά τη βδομάδα, ώστε το δέρμα να λάμπει και να μην επιτρέπεις στη σκόνη να διεισδύει στις ραφές. Τα αντιστατικά πανάκια ή το καθαριστικό σκουπάκι είναι τα καλύτερα εργαλεία γι’ αυτή τη δουλειά.

Υγρά μαντιλάκια

Να θυμάσαι πως είναι κατάλληλα για πολλές χρήσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το καθάρισμα των δερμάτινων καθισμάτων. Η υγρασία τους είναι ιδανική γιατί επιτρέψουν την αφαίρεση των λεκέδων, χωρίς να ποτίζουν το δέρμα με διάφορα υγρά, τα οποία θα δημιουργήσουν δυσοσμία στο μέλλον.

Ποτέ νερό

Είναι ολέθριο λάθος να βρέξεις τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σου με νερό. Εάν πρέπει να σκουπίσεις κάτι άμεσα από τα δερμάτινα καθίσματα και έχεις μόνο νερό, τότε ρίξε λίγο σε ένα πανί ή σε χαρτί και κάνε ένα απαλό καθάρισμα. Φρόντισε η ποσότητα του νερού, να είναι τόση ώστε να καθαρίσει την επιφάνεια, χωρίς να ποτίσει το δέρμα.

Ειδικά καθαριστικά

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για το καθάρισμα των δερμάτινων καθισμάτων. Φρόντισε να προμηθευτείς και να διαβάσεις πως το χρησιμοποιείς. Προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και προστατεύουν το δέρμα από μελλοντικά σπασίματα.

Γενική φροντίδα

Σίγουρα το καθάρισμα των δερμάτινων καθισμάτων είναι απαραίτητο να γίνεται τακτικά, όμως σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται άμεσα και πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις επιστρέψει από την παραλία, είναι πολύ πιθανό το δέρμα να ήρθε σε επαφή με το αλάτι. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα με ένα υγρό μαντιλάκι να σκουπίσεις τα δερμάτινα καθίσματα, ώστε να φύγει το αλάτι και να μην δημιουργήσει ζημιά και σπασίματα.