Διακοπές με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Διακοπές με το αυτοκίνητο σου ή με ενοικιαζόμενο;

Είναι προτιμότερο να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο σου ή να πάρεις ενοικιαζόμενο στον προορισμό σου;

Οι περισσότεροι σε αυτό το debate απαντούν με βάση το κόστος, όμως η επιλογή έχει και άλλους παράγοντες όπως:

Άνεση

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για ταξίδι με το αυτοκίνητο μας είναι η άνεση. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε το βάρος των αποσκευών καθώς τις μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας. Αντιθέτως τα ενοικιαζόμενα μας εξασφαλίζουν μόνο την άμεση μετακίνηση μας στον προορισμό.

Διαθεσιμότητα

Εάν έχουμε κανονίσει αρκετό καιρό πριν τα ακτοπλοϊκά, τότε δεν έχουμε θέμα να αγχωθούμε για την διαθεσιμότητα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στο μέρος που θα πάμε. Όμως σε περίπτωση που έχουμε αφήσει ανοιχτή την επιστροφή, τότε είναι πολύ πιθανό να μην βρούμε εισιτήρια, κάτι που με ένα ενοικιαζόμενο δεν θα γίνει ποτέ.

Κόστος

Το μόνο κόστος που έχει το αυτοκίνητο μας είναι αυτό των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Εάν το ταξίδι είναι για αρκετές ημέρες τότε σίγουρα το Ι.Χ. μας είναι πολύ πιο οικονομικό από ένα ενοικιαζόμενο, ειδικά στην υψηλή σεζόν. Όμως εάν μιλάμε για ένα σύντομο ταξίδι κατά το οποίο θα χρειαστούμε για λίγο χρόνο ένα όχημα, τότε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι η ιδανική λύση. Αυτός ο παράγοντας όμως δεν είναι ο σημαντικότερος όπως θα δούμε παρακάτω.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια αυτοκινήτου που έχουμε πληρώσει σίγουρα μας καλύπτει για πολλά πράγματα. Αντιθέτως ένα ενοικιαζόμενο, έχει άλλους όρους ασφάλειας. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που η κακή συντήρηση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έχει κοστίσει πολλά ευρώ, καθώς εκδηλώνουν τη βλάβη στα χέρια των οδηγών. Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν θα το ζήσετε ποτέ με το αυτοκίνητο σας, καθώς γνωρίζετε ακριβώς την κατάσταση του.

Τύπος οχήματος

Ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου σας το ταξίδι σας μπορεί να διευκολυνθεί. Για παράδειγμα εάν πάτε διακοπές σε ένα μέρος με σκληροτράχηλους δρόμους, ένα SUV είναι αυτό που θα χρειαστείτε. Εάν έχετε ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, σίγουρα θα δυσκολευτεί αρκετά, καθώς δεν είναι κατάλληλο για αναβάσεις. Η ενοικίαση ενός SUV, αν και είναι υψηλή, σίγουρα μπορεί να σας βολέψει για 1-2 μέρες ώστε να δείτε τα δύσβατα μέρη του νησιού, χωρίς να χρειάζεται να καταπονήσετε το δικό σας όχημα.