φροντίδα του αυτοκινήτου

Έξυπνες συμβουλές για τη φροντίδα του αυτοκινήτου

Εάν έχεις αγάπη προς το αυτοκίνητο σου και θες να το φροντίζεις τότε σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα σου διευκολύνουν τη ζωή.

Το αυτοκίνητο πέρα από τα μηχανικά του μέρη, απαιτεί φροντίδα και σε άλλα σημεία όπως το χρώμα και το εσωτερικό του σαλονιού. Δες λοιπόν μερικές έξυπνες συμβουλές για να κάνεις τη σωστή συντήρηση του!

Χρώμα

Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι από τα πρώτα σημεία τα οποία θέλουν φροντίδα. Η βασικότερη συμβουλή είναι να αποφύγεις το συχνό γυάλισμα και να κάνεις περισσότερο κέρωμα. Το γυάλισμα είναι μία διαδικασία η οποία αναδεικνύει το χρώμα του αυτοκινήτου, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρεί μέσω του τροχίσματος ένα μέρος του σμάλτου του. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις αλλά σε μεγάλα διαστήματα. Αντιθέτως το κέρωμα είναι μία πρακτική που συντηρεί το χρώμα του αυτοκινήτου. Το ειδικό κερί προσφέρει αντιηλιακή προστασία και δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα από τους ρύπους και τις κουτσουλιές. Έτσι φρόντισε να κερώνεις συχνά το αυτοκίνητο σου!

Δερμάτινο σαλόνι

Το δερμάτινο σαλόνι είναι εντυπωσιακό, όμως μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει σκασίματα. Η πρώτη και βασικότερη συμβουλή είναι να μην ξεχνάς τη συντήρηση του. Θα πρέπει να το καθαρίζεις μόνο με σκουπάκι ή ειδικά αντιστατικά πανάκια, να μη χρησιμοποιείς ποτέ νερό και να προσέχεις τις θερμοκρασίες. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές κρέμες ή σπρέι που επαναφέρουν την υγρασία του δέρματος και αποτρέπουν τα σκασίματα και το προστατεύουν από τις διάφορες φθορές.

Φανάρια

Πολλές φορές τα φανάρια του αυτοκινήτου θαμπώνουν. Αυτό είναι φυσικό είτε από τους ρύπους, είτε από τα άλατα. Συμβουλή μας είναι να κάνεις ξεθάμπωμα όταν αλλάζεις λάμπες. Πρόκειται για μια διαδικασία ειδικού καθαρισμού που αφαιρεί το στρώμα ρύπων. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εσύ ειδικά σκευάσματα ή διάλυμα με βάση το ξίδι για το κάνεις μόνος σου.

Λάστιχα

Τα λάστιχα αν και δεν έχουν κάποια ειδική διαδικασία για συντήρηση, μπορούν να κρατηθούν και αυτά σε καλή κατάσταση. Η συμβουλή μας είναι να φροντίζεις πάντα να συμπληρώνεις με αέρα μία φορά τον μήνα, να αποφεύγεις τα παρκαρίσματα που ακουμπούν πεζοδρόμιο και φυσικά να μην αφήνεις σε ακινησία το αυτοκίνητο καθώς οι γόμες στεγνώνουν. Επιπλέον να αποφεύγεις τα απότομα φρεναρίσματα και το σπινιάρισμα καθώς καταστρέφεις το υλικό τους.