Γνωρίστε την πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα

Γνωρίστε την πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα

Η Ελλάδα πέρα από το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο  πλέον και την πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα, την DR 017.

Ο μηχανολόγος δημιουργός της, Ντίνος Νικολαΐδης, εμφανίζεται με πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση για το εγχείρημα του, καθώς θεωρεί πως η τεχνολογία που κατέχουμε ως χώρα τη δεδομένη στιγμή θα αποτελέσει το κλειδί ώστε η DR 017 να αποτελέσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ελληνική μοτοσυκλέτα στη διεθνή αγορά.

Η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία της ελληνικής μοτοσυκλέτας έγινε το 2016 ως απάντηση σε ξένα εγχειρήματα που έγιναν σε κατηγορίες όπως οι Custom Trackers και τα Café Racers. Η εταιρεία του Νικολαΐδη κατασκευάζει φίλτρα αέρος, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να μπει δυναμικά σε ξένα χωράφια που αποτέλεσαν την αιτία για τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής μηχανής.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή στη χώρα μας είχε διάρκεια μόλις 12 μήνες. Ο σχεδιασμός της ελληνικής μοτοσυκλέτας DR 017 έγινε μέσα σε δύο με τρεις μήνες και όλος ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώθηκε για παραγωγή της.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα test drives που έκανε άφησαν άφωνους τους δημιουργούς της καθώς η μελέτη είχε πετύχει και δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών όχημα.

Μεταξύ τους στην εταιρεία DNA Filters Ltd, την αποκαλούν Brain Eraser καθώς θεωρούν πως όταν την οδηγείς ξεχνάς το οτιδήποτε πίστευες μέχρι σήμερα για της μηχανές.

Το project υποστηρίχτηκε στην αρχή από δύο άτομα, ενώ σταδιακά μπήκαν και άλλοι.

Επόμενο μεγάλο βήμα είναι οι δημιουργοί της πρώτης ελληνικής μοτοσυκλέτας να προχωρήσουν στη δημιουργία γραμμής παραγωγής στη χώρα μας με στόχο την εμπορική της διάθεση. Εάν πετύχει και αγαπηθεί από τον κόσμο, τότε θεωρούν πως η χώρα μας δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες παραγωγές.

Η DR 017 έχει στόχο μικρό κοινό, καθώς οι δημιουργοί λένε ξεκάθαρα πως «Είναι κάτι που μπορούμε να το παραλληλίσουμε με Ferrari ή Lamborghini στον τομέα του αυτοκινήτου, προφανώς είναι πάρα πολύ ακριβή κατηγορία υπάρχει όμως σχέδιο για να πάμε στο Plan B».

Ενώ ακόμη συμπληρώνουν πως «Αν οι όροι το επιτρέψουν αν έχουμε δηλαδή τις ανάλογες παραγγελίες, ναι, σχεδιάζουμε να στήσουμε μια ξεχωριστή μονάδα και να παράγουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα».