Γνωρίστε το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι και ελληνικό

Γνωρίστε το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι και ελληνικό

Ονομάζεται Eco Car και αποτελεί παιδί της ελληνικής εταιρείας Eco-Sun και της Κίνας που έχει αναλάβει την παραγωγή αυτού του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να αλλάξει τα πάντα γύρω από τις μετακινήσεις.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρό αυτοκίνητο με μήκος μόλις 2,2 μέτρα, που χωρά όμως πολύ άνετα δύο επιβάτες. Έχει δύο εκδόσεις που βασίζονται στην ισχύ του κινητήρα του. Η πρώτη έκδοση του, με κινητήρα χαμηλής ισχύς κοστίζει τα 6.700 ευρώ και μπορεί να οδηγηθεί από 16χρονους με άδεια μοτοποδηλάτου, ενώ η δεύτερη, με κινητήρα υψηλής ισχύς και κόστος 7.700 ευρώ, με δίπλωμα αυτοκινήτου που μπορούν να βγάλουν όσοι είναι άνω των 18 ετών.

Το Eco Car, αποτελεί το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς και έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καθώς διανύει 100 χιλιόμετρα μόλις με 1 ευρώ.

Όπως κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν ρυπαίνει, αλλά ούτε και παράγει θόρυβο μέχρι στιγμής, ενώ το μέγεθος του επιτρέπει να παρκάρει οπουδήποτε κάνοντας το ιδανικό για την πόλη. Ακόμη δεν έχει μηχανικά μέρη που απαιτούν λίπανση, ρύθμιση και κάθε άλλη συντήρηση ενός συμβατικού οχήματος ενώ δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Έχει αυτονομία 120 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση, ενώ χρειάζεται μόλις 6-7 ώρες σύνδεσης στον οικιακό φορτιστή και πολύ λιγότερες στους δημόσιους ταχυφορτιστές.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car χαμηλής ισχύος ονομάζεται Low Speed, έχει μόλις 4 ίππους και μέγιστη ταχύτητα τα 45 χλμ./ ώρα, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, έχει ιπποδύναμη 10 ίππων και μέγιστη ταχύτητα τα 80 χλμ. / ώρα δίνοντας του δυνατότητα και για μικρά ταξίδια.

Έχοντας πάρει ήδη την έγκριση για να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές, το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αναμένεται πολύ σύντομα να είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές που θέλουν ασφαλή, οικονομικές και πράσινες μετακινήσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στο site της εταιρείας που το διαθέτει.

Το Eco Car παρά τις χαμηλές ταχύτητες του μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη επανάσταση στην αυτοκίνηση του 21ου αιώνα καθώς τα χαρακτηριστικά του απαντούν σε κάθε ανάγκη του σύγχρονου οδηγού με μόνο κόστος τις υψηλές ταχύτητες. Όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν συναγωνίζονται στην ταχύτητα αλλά στον σεβασμό του περιβάλλοντος και την οικονομία που είναι εν τέλει άπιαστα.