Ενοικίαση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να προσέξεις όταν νοικιάζεις ένα αυτοκίνητο

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι πολύ βολική όταν βρίσκεσαι διακοπές, όμως μπορεί να γίνει μεγάλος πονοκέφαλος αν δεν ξέρεις πώς να επιλέξεις την σωστή εταιρεία.

Ακόμα και οι ιδιοκτήτες οχημάτων πολλές φορές προτιμούν την ενοικίαση αυτοκινήτου αντί της μεταφοράς καθώς είναι μία πολύ εύκολη και πρακτική λύση.

Η αλήθεια είναι πως η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο γρήγορος τρόπος, χωρίς πολλές δεσμεύσεις να εξερευνήσεις ένα μέρος ή να ταξιδέψεις.

Δες όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να μην πέσεις σε παγίδες:

Αξιόπιστο γραφείο

Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι παιχνίδι. Ένα λάθος μπορεί να σου καταστρέψει τις διακοπές και να σε βγάλει χρεωμένο. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να εμπιστευτείς ένα σοβαρό γραφείο με τη σχετική άδεια. Αναζήτησε πληροφορίες από το διαδίκτυο, διάβασε κριτικές και επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Μην δώσεις όλα τα λεφτά

Τα περισσότερα γραφεία που προσφέρουν ενοικίαση αυτοκινήτου λειτουργούν είτε με προκαταβολή, είτε θέλουν τα χρήματα μόλις γίνουν οι υπογραφές των συμβολαίων. Οτιδήποτε άλλο να σε υποψιάσει και να το αποφύγεις.

Έλεγξε το όχημα

Φυσικά πριν παραλάβεις το όχημα φρόντισε να το έχεις ελέγξει. Αυτό σημαίνει πως είναι το ίδιο μοντέλο με αυτό που έχεις κλείσει από τη σελίδα. Αν όχι ζήτα τη διαφορά των χρημάτων. Από εκεί και πέρα δώσε μεγάλη προσοχή στην εξωτερική του κατάσταση και τα χιλιόμετρα. Βγάλε φωτογραφίες, ανέφερε πιθανές φθορές και κράτα τα χιλιόμετρα του. Μην δεχτείς να επισκευάσεις απολύτως τίποτα που δεν είναι δική σου ζημιά ή ένα αυτοκίνητο που έχει πολλές φθορές και μπορεί να βγάλει μεγαλύτερες στα χέρια σου. Η ενοικίαση αυτοκινήτου από ένα τέτοιο γραφείο δεν είναι σοφή επιλογή.

Κάνε ασφάλεια αυτοκινήτου

Ναι υπάρχει και πρέπει να την κάνεις. Τα περισσότερα γραφεία προσφέρουν έναν τύπο συμβολαίου που δεν καλύπτει τον οδηγό, αλλά έχει κάλυψη αστικής ευθύνης. Καλό θα ήταν να αναβαθμίσεις το συμβόλαιο και να έχεις προστασία από ζημιές και κλοπή. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ρίσκο αν δεν είσαι καλυμμένος.

Γνώριζε τι πληρώνεις εσύ

Στην ενοικίαση αυτοκινήτου η ασφάλεια λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Για παράδειγμα δεν καλύπτει τις ζημιές στην οροφή ενός κάμπριο και τα ελαστικά. Φρόντισε να τα ελέγξεις από πριν πως είναι σε καλή κατάσταση. Επιπλέον δες ξεκάθαρα τι καλύπτει το συμβόλαιο πριν το υπογράψεις και πως. Μερικές ασφάλειες προσφέρουν απαλλαγή μονάχα ενός ποσοστού, οπότε η ζημιά μεταβιβάζεται σε σένα. Ξεκαθάρισε τα όλα αυτά πριν πάρεις στα χέρια σου το ξένο όχημα.