Όλα όσα πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας οδηγός για να αντιμετωπίσει τον χειμώνα

Όλα όσα πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας οδηγός για να αντιμετωπίσει τον χειμώνα

Ο χειμώνας αποτελεί μία δύσκολη συνθήκη για τους επαγγελματίες οδηγούς, καθώς είναι μαθημένοι είτε στα έντονα καιρικά φαινόμενα, είτε στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που μπορούν να αποβούν μοιραίες για το όχημά τους εάν δεν έχει την απαραίτητη συντήρηση.

Ας δούμε μερικά tips για το πώς μπορεί ένας επαγγελματίας οδηγός να εργάζεται με ασφάλεια και σιγουριά τον χειμώνα:

1. Συντήρηση του οχήματος

Δεν έχει σημασία τι τύπος οχήματος είναι, ο σωστός επαγγελματίας οδηγός οφείλει να το συντηρεί με μεγάλη αφοσίωση. Έτσι, για να αντιμετωπίσετε τις χαμηλές θερμοκρασίες φροντίστε να έχετε προσθέσει τις απαραίτητες ποσότητες αντιψυκτικού στη μηχανή του οχήματος. Ακόμη κρατήστε σε καλή κατάσταση τους υαλοκαθαριστήρες και τα φώτα σας ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις έντονες βροχοπτώσεις.

2. Σωστά ελαστικά

Ο επαγγελματίας οδηγός πρέπει να δίνει μεγάλη προσοχή στην κατάσταση αλλά και τον τύπο των ελαστικών του με βάση τα δρομολόγια που κάνει. Εάν πρόκειται να περάσετε από σημεία με παγετό οφείλετε να έχετε προμηθευτεί ή να έχετε ζητήσει από την εταιρεία σας χειμερινά λάστιχα. Εάν βρεθείτε σε χιόνι τότε οι αλυσίδες θα είναι αυτές που θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημά σας.

3. Αποφυγή καπνίσματος εντός του οχήματος.

Καθώς δεν είναι καλοκαίρι και δεν έχετε την πολυτέλεια να έχετε κάθε στιγμή ανοιχτά παράθυρα προσπαθείτε να κρατήσετε την καμπίνα σας καθαρή από τον καπνό. Ο επαγγελματίας οδηγός θα πρέπει να δουλεύει σε ένα καθαρό περιβάλλον για να είναι και πιο αποδοτικός. Αποφύγετε το κάπνισμα με κλειστά παράθυρα, καθώς οι ρύποι και το μονοξείδιο του άνθρακα, παράγωγο της καύσης, επιβαρύνουν τις συνθήκες και την οδηγική σας ικανότητα. Επιπλέον, η νικοτίνη εμποτίζει τα φίλτρα αέρος και την ταπετσαρία, δημιουργώντας μια βαριά και δύσοσμη ατμόσφαιρα.

4. Σωστός ρουχισμός

Ο επαγγελματίας οδηγός καθώς δεν κινείται αρκετά, θα πρέπει να φορά χοντρά αλλά και άνετα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να βρίσκεται συνεχόμενα σε μια φυσιολογική θερμοκρασία, χωρίς να κινδυνεύει να αρρωστήσει. Επιπλέον ο κατάλληλος ρουχισμός θα επιτρέπει να ανοίγει για μικρά διαστήματα τα παράθυρα, ώστε να ανανεώνει τον αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας του οχήματός του.

5. Ενεργειακά σνακ

Τέλος, μερικά ενεργειακά σνακ, όπως ξηροί καρποί, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα ή λίγη σοκολάτα μπορούν να βοηθήσουν τον επαγγελματία οδηγό να έχει συνεχώς ενέργεια, αλλά και να τον ζεστάνουν.