Τα θετικά του να είσαι επαγγελματίας οδηγός

Τα θετικά του να είσαι επαγγελματίας οδηγός

Για κάποιον λόγο ο επαγγελματίας οδηγός θεωρείται ως ένα δύσκολο και σκληρό επάγγελμα είναι όμως έτσι;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς το υψηλό ρίσκο, η μεγάλη πίεση εκπλήρωσης του δρομολογίου στην κατάλληλη ώρα, αλλά και τα περίεργα ωράρια δημιουργούν συνθήκες που ίσως λίγοι να άντεχαν.

Τα πράγματα όμως γίνονται σταδιακά καλύτερα για τον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών, καθώς η νομοθετική ρύθμιση στις ώρες και τα δρομολόγια, αλλάζει τα δεδομένα και βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα θετικά τού να είναι κάποιος επαγγελματίας οδηγός:

1. Αλλαγή παραστάσεων

Ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που νιώθει κάποιος όταν μετακινείται είναι η αλλαγή παραστάσεων. Αυτό προσφέρει ένα αίσθημα ελευθερίας και δεν αφήνει το άτομο να νιώσει τη ρουτίνα. Ο επαγγελματίας οδηγός κάνει συνεχώς δρομολόγια. Κάποιοι μάλιστα διασχίζουν πολλές χώρες κάνοντας ένα μόνο δρομολόγιο. Αν και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος πολλές φορές για να ζήσουν την πόλη, οι επαγγελματίες οδηγοί γνωρίζουν σιγά- σιγά τον κόσμο.

2. Δεν έχουν πολλές υπερωρίες

Παλιότερα αυτό δεν ίσχυε. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η Ε.Ε. για φιλικότερο εργασιακό περιβάλλον, συμπεριλαμβάνουν την υποχρέωση των οδηγών να εργάζονται συγκεκριμένες ώρες. Αυτό σημαίνει πως οι υπερωρίες είναι λιγότερες σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Αιτία είναι το ρίσκο ατυχήματος λόγω κούρασης. Μην ξεχνάτε πως το 10% των τροχαίων έχει ως βασική αιτία την έλλειψη ύπνου.

3. Επιλέγουν το φορτίο τους

Αναλόγως την άδεια οδήγησης, ένας επαγγελματίας οδηγός μπορεί να επιλέξει τον κλάδο στον οποίο θα εργαστεί. Εάν αγαπάει τις κοινωνικές επαφές μπορεί να οδηγήσει ταξί ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Εάν θέλει να κάνει απλές μετακινήσεις ήρεμα, τότε μπορεί να μπει σε κάποια μεταφορική. Από εκεί και πέρα ανάλογα τις ανάγκες του μπορεί να βγάλει άδειες για να μεταφέρει επικίνδυνα εμπορεύματα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση και φυσικά να πληρώνεται πολύ περισσότερο. Είναι ένα ανοιχτό επάγγελμα.

4. Δεν θα μείνει εύκολα άνεργος

Καθώς υπάρχουν συνεχόμενα ανάγκες, ένας επαγγελματίας οδηγός ξέρει πως πάντα θα έχει δουλειά. Ο κλάδος δεν κλείνει, αλλά αντιθέτως ανοίγει συνεχώς, καθώς το εμπόριο αυξάνεται διαρκώς. Έτσι λοιπόν η επιλογή του να γίνει κάποιος επαγγελματίας οδηγός αποτελεί μια ασφαλή λύση για εισόδημα.